ת"צ 24261-03-15
|
ת"צ בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים |
24261-03-15
12.10.2015 |
|
בפני השופט: יחזקאל קינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: לאה אלמקייס |
נתבעת: מועצה מקומית גדרה |
| החלטה | |
|
1.התובעת הגישה תובענה ייצוגית ביחד עם בקשה לאשרה כתובענה ייצוגית (להלן: "הבקשה").
2.התובענה מתייחסת לתשלומי ארנונה המשולמים על ידי נישומים של הנתבעת (להלן גם: "המשיבה") בהסדר תשלומים לפי סעיף 4(א) לחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980. בהתאם להסדר התשלומים אצל המשיבה משולמים תשלומי הארנונה על ידי המצטרפים להסדר ב-6 תשלומים צמודי מדד.
3.בבקשה ובתובענה נטען כי בהתאם לנוסחת ההצמדה החלה על התשלומים, התשלום הראשון מבין תשלומי ההסדר, אשר צריך להיות משולם בחודש ינואר (להלן: "התשלום הראשון") צריך להיות מוצמד באופן שמדד הבסיס הוא מדד אוקטובר של השנה הקודמת, והמדד הקובע הוא מדד חודש נובמבר של השנה הקודמת.
4.עוד נטען כי המשיבה אינה מחילה על אותו תשלום ראשון את נוסחת ההצמדה, אלא גובה אותו בערכו הנומינאלי. לפיכך, מוסיפה התובעת וטוענת כי מאחר שבשנים 2013, 2014 ו-2015, מדד חודש נובמבר היה שלילי, גבתה המשיבה סכומים ביתר מהנישומים ששילמו את התשלום הראשון לפי הסדר התשלומים.
5.המשיבה לא הגישה תשובה לבקשה, גם לאחר שקיבלה לבקשתה ארכה לצורך כך, ובדיון שהתקיים היום תלתה את הסיבה לכך בעזיבתו של עורך דין שהיה אמון על הטיפול בנושא.
עם זאת, הוסיפה המשיבה וטענה כי לא היה צורך בהגשת תשובה, שכן ניתנה כבר החלטה על ידי בית משפט זה (מפי כב' השופטת נד"ב ), המקבלת טענה זהה שהועלתה נגד רשות מקומית אחרת (ת"צ 32239-05-13 גרטנר נ' עיריית פתח תקווה (21.10.14) (להלן: "עניין גרטנר").
המשיבה הודיעה כי היא מוכנה לתקן את כל הנדרש מבחינת נושא ההצמדה של חיובי הארנונה במקרה של הסדר תשלומים, להחזיר את הכספים שנגבו ביתר בשנתיים האחרונות ולדאוג לכך שהתיקון יחול גם לגבי העתיד.
6.לאור ההחלטה שניתנה בעניין גרטנר ואשר קיבלה את טענות המבקש באותה בקשה שנטענו לגבי אותו נושא, והסכמת המשיבה לכך שיש אכן לתקן את נושא ההצמדה כפי שהתבקש ולהשיב את סכומי היתר שנגבו (במגבלות סעיף 21 לחוק התובענות הייצוגיות, תשס"ו-2006) יש מקום ליתן פסק דין המאשר את הגשת התובענה הייצוגית, ומקבל אותה.
7.הצדדים ביקשו שהות של 30 יום על מנת לנסות ולהגיע להסכמה בנושא הגמול ושכר הטרחה, והודעתם בעניין זה תימסר תוך פרק הזמן הנקוב לעיל. אם לא יגיעו להסכמה – תגיש התובעת בתום פרק הזמן הנ"ל טיעון בנושא הנ"ל שלא יעלה על שני עמודים (גודל אות David 13, רווח שורה וחצי לפחות) ותגובת הנתבעת, שאף היא תעמוד באותם קריטריונים, תוגש תוך 7 ימים לאחר מכן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|