- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"פ 62214-02-16 מדינת ישראל נ' געבה(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום ירושלים |
62214-02-16
27.10.2016 |
|
בפני השופטת: חנה מרים לומפ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד בני ליבסקינד |
נאשם: מוחמד געבה (עציר) עו"ד רמזי קטילאת |
| גזר דין | |
רקע
-
הנאשם הורשע על יסוד הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן ב- 12 עבירות של הסתה לאלימות או לטרור, עבירה לפי סעיף 144ד2 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "החוק") וב- 15 עבירות של תמיכה בארגון טרוריסטי, עבירה לפי סעיף 4(ב) בצירוף סעיף 4(ז) לפקודה למניעת טרור, תש"ח- 1948 (להלן: "הפקודה למניעת טרור").
-
בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן, ביום 22.6.1989 הוכרז ארגון החמא"ס (להלן: "החמאס") כארגון טרוריסטי על ידי ממשלת ישראל.
-
המעשים המיוחסים לנאשם התבצעו על פני תקופה שנמשכה לכל הפחות החל מסוף חודש ספטמבר 2015. באותה העת, על רקע של מתיחות דתית ולאומית נמשכת, ובין השאר, ביחס למתחם הר הבית בירושלים, החלו ברחבי הארץ, גל של התפרעויות ופיגועי טרור רצחניים ואלימים נגד אזרחים יהודים חפים מפשע וכנגד אנשי כוחות הביטחון.
-
החל מתאריך שאינו ידוע במדויק למאשימה, ולכל הפחות מתאריך 14.1.14, החזיק הנאשם חשבון ברשת החברתית "facebook" (להלן: "פייסבוק") תחת השם "אל- אקצא שלי החופשית" בערבית. פרסומי הנאשם בחשבון הפייסבוק שלו, הוזנו באופן ישיר ועקבי בחשבונותיהם המקבילים של חבריו והעוקבים אחר פרסומיו, וכן היו פתוחים ונגישים באינטרנט לעיני כל (להלן: "תפוצה נרחבת מאוד").
-
על רקע האווירה הציבורית הרגישה והנפיצה כמתואר לעיל, פרסם הנאשם בחשבון הפייסבוק שלו, באופן שיטתי, בהזדמנויות רבות מאוד ובתפוצה נרחבת מאוד קריאות לנקיטה במעשי אלימות וטרור כנגד אזרחים וכוחות הביטחון, דברי שבח, אהדה, עידוד תמיכה והזדהות כלפי המעשים כאמור ועושיהם וכן הביע תמיכה והזדהות עם ארגוני טרור שונים, מנהגיהם וסמליהם, וכן הביע תמיכה והזדהות כלפי מחבלים ומבצעי פיגועים.
פרסומים אלה של הנאשם זכו לחשיפה רבה והיוו במה גם לאחרים להביע תמיכתם בתכנים באופן סמלי וגלוי באמצעות סימני חיבוב (like) וכן באופן מילולי, גלוי באמצעות "תגובה" (comment), וכן פרסומיו זכו לשיתוף בחשבונותיהם של משתמשים אחרים (share), ובכך נחשפו אנשים נוספים לתכנים שפרסם הנאשם בעמוד הפייסבוק שלו. הנאשם כמנהל ויוצר של חשבון הפייסבוק האמור, שלט בכלל התכנים שפורסמו בו, בתגובות לפרסומים, והיה ביכולתו לחסום עוקבים ולמחוק תגובות, אך הוא לא עשה כן.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
