- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"פ 60872-06-17 מדינת ישראל נ' מ. ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום חיפה |
60872-06-17
23.5.2018 |
|
בפני השופט: שלמה בנג'ו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל באמצעות המחלקה לחקירות שוטרים |
הנאשמים: 1. ד. מ. 2. רנא נוגידאת עו"ד אבי מנצור |
| גזר דין | |
כתב האישום
הנאשמים הורשעו על פי הודאתם בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירות של תקיפה סתם – עבירה לפי סעיף 379 לחוק העונשין התשל"ז – 1977 (להלן: חוק העונשין) (הנאשם 1 בלבד) ושימוש לרעה בכוח המשרה – עבירה לפי סעיף 280 (1) לחוק (שני הנאשמים).
על פי עובדות כתב האישום המתוקן בהם הודו הנאשמים, במועדים הרלוונטיים לכתב האישום שירת נאשם 1 (להלן: הנאשם) במשטרת ישראל בתפקיד רכז מתנדבים בתחנת ירדן ונאשמת 2 (להלן: הנאשמת) בתפקיד חוקרת בתחנת משגב.
ביום 30/4/17 בסמוך לשעה 23:00, נסע הנאשם ברכבו ממשגב לכיוון סחנין, כאשר נאשמת 2 נוסעת ברכב מסוג "קאיה" מאחוריו.
במהלך שיחה טלפונית בין השניים, דיווחה הנאשמת לנאשם, כי רכב עקף אותה וכמעט פגע ברכבה (להלן: הרכב העוקף). הנאשם הבחין ברכב העוקף, בו נהג פלוני (להלן: המתלונן), כשלצדו יושבת בתו.
הנאשם פתח את חלון רכבו, החל לצעוק על המתלונן ולהטיח בו כי הוא מפריע בנהיגתו לרכב של הנאשמת. בתגובה, דרש המתלונן מהנאשם שיעזוב אותו, אך הלה צעק לעבר המתלונן, כי הוא שוטר וכן הורה לו לעצור.
המתלונן נענה ועצר את רכבו. הנאשם התקרב לחלון רכבו של המתלונן, בצד בו ישבה בתו, והחל לדפוק על חלון הרכב. בתו של המתלונן החלה לפרוץ בבכי מפחד וסגרה את החלון, או אז פנה הנאשם לחלון בצד מושבו של המתלונן.
הנאשם צעק כי הוא שוטר, הכניס את פלג גופו העליון לרכבו של המתלונן, דרך החלון, תוך שהוא דוחף את המתלונן ומנסה לכבות את מנוע הרכב ולקחת את המפתחות. בשלב זה, המתלונן פתח את הדלת, ואגב כך נהדף הנאשם שנשען על הדלת.
בהמשך, התפתח ויכוח בין הנאשם למתלונן. הנאשמת ניסתה להרגיע את הנאשם והיא והנאשם עזבו את המקום.
ביום 3.5.17 לאחר שנודע לנאשמת, כי המתלונן הגיש לתחנת משגב תלונה על מעשי הנאשם, נכנסה הנאשמת למערכת המשטרתית, והעבירה לנאשם את פרטי המתלונן, וכן את צילום הודעת המתלונן במשטרה, זאת על אף שהוזהרה ע"י מפקדה מפורשות שלא להעביר לנאשם מאומה לגבי הגשת התלונה.
בעקבות קבלת פרטי המתלונן מהנאשמת, התקשר הנאשם לחברו בשם ע' וכן לאדם נוסף בשם א' שנכח באירוע, ובקשם ליצור קשר עם המתלונן לצורך תיאום פגישה עם הנאשם במטרה להביא את הסכסוך לסיומו.
במעשיו האמורים לעיל, תקף הנאשם את המתלונן שלא כדין. כמו כן, הנאשמים במעשיהם עשו שימוש לרעה בכוח המשרה.
תסקיר הנאשם
הנאשם בן 32 נשוי ואב לשני ילדים בגילאי 2 ו – 5. לדבריו, אינו עובד כיום ועד למעורבותו בעבירה הנדונה עבד כאחראי מערך מתנדבים במשטרת ראש פינה, עד אשר הושעה בחודש מאי 2017 וקיבל מכתב פיטורים. הוא מסר כי בכוונתו לערער על כך. הוא סיים 12 שנות לימוד עם בגרות מלאה. לאחר שחרורו מצה"ל, עבד כמאבטח והשתלב בלימודי משפטים, אותם לא סיים בשל קשיים כלכליים.
הנאשם התגייס למשטרה בשנת 2012, ואין לחובתו רישום פלילי.
אשר לעבירות נשוא כתב האישום, הנאשם התקשה להכיר בבעייתיות כלשהי בהתנהלותו בעת העבירה, והתרשמות שירות המבחן היא, כי הוא מתקשה לקבל אחריות על מעשיו. הבעת החרטה מצידו, נובעת אך משום המחירים האישיים שהוא עתיד לשלם בגינם. הוא הביע עמדה קורבנית ביחס למעשיו, וחוסר אמפתיה לפגיעה שגרם, ובמצבים בהם חש פגיעה בכבודו, הוא עלול להגיב בתוקפנות. בנוסף, שלל הנאשם נזקקות טיפולית.
על כן, ולאור האמור, לא בא שירות המבחן בהמלצה לביטול הרשעתו והמליץ על הטלת ענישה מרתיעה בדמות מאסר על תנאי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
