|
תאריך פרסום : 09/07/2015
| גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
53603-11-13
31/05/2015
|
בפני השופט:
ד"ר עמי קובו
|
- נגד - |
מאשימה:
משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה עו"ד אורית מנצ'יקוסקי
|
נאשם:
מ' א' כ' עו"ד שי טובים
|
גזר דין |
רקע
-
הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעובדות כתב האישום בעבירות כדלקמן:
-
החזקת תחמושת, לפי סעיף 144(א) סיפא לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: "החוק").
-
החזקת נכס חשוד כגנוב, לפי סעיף 413 לחוק.
-
על-פי המתואר בעובדות כתב האישום ביום 25.6.13 החזיק הנאשם בביתו באופניים השייכות לעיריית תל אביב וכן החזיק 53 כדורי 9 מ"מ לאקדח בתוך גרב.
-
הצדדים הגיעו להסדר טיעון, לפיו הנאשם הודה והורשע בכתב האישום ונשלח לקבלת תסקיר שירות מבחן. תחילה הוסכם כי המאשימה תעתור למאסר שיכול וירוצה בעבודות שירות וההגנה לצו של"צ, ואולם לאחר שהסתבר כי הנאשם אינו כשיר לביצוע עבודות שירות הגיעו הצדדים להסדר מתוקן לפיו המאשימה הצהירה כי אם תסקיר שירות המבחן יצביע על העדר שיתוף פעולה והעדר השתלבות בהליך טיפולי פרטני תעתור להשית עליו עונש מאסר של חודש ויום מאחורי סורג ובריח, מאסר על תנאי וקנס בסך 1,000 ₪.
תסקיר שירות המבחן
-
על פי תסקיר שירות המבחן מיום 15.12.14, הנאשם כבן 39, גרוש ואב לשישה ילדים. מגיל צעיר נעדר מסגרת לימודים ותעסוקה יציבה ומקיים אורח חיים שולי והתמכרותי. בשנה האחרונה עובד במרכז פרטי לגמילה מסמים, השייך לאחיו, כמנחה קבוצות מכורים. מתאר כי לאורך השנים עבר מספר ניסיונות גמילה וחזרה לשימוש בסמים. בשנה האחרונה מצליח לשמור בכוחות עצמו על ניקיון משימוש בסמים. משתתף באופן סדיר במפגשיN.A ופעיל במרכז הגמילה. בהתייחסו לעבירות לוקח הנאשם אחריות חלקית על ביצוען. מסר כי בתקופת ביצוען השתמש בסמים. תאר כי רכש את האופניים מאדם זר ביודעו כי הן גנובות. את הימצאות התחמושת התקשה להסביר, כאשר לדבריו, כדורי הנשק לא היו שייכים לו. שירות המבחן התרשם מנאשם בעל דפוסי התנהגות וחשיבה עבריינים והתמכרותיים עמוקים. נראה כי בעיתוי הנוכחי הוא מתקשה לקחת אחריות על מצבו ונעדר כוחות להשתלב בהליך טיפולי מעמיק הנדרש במצבו. למרות השינויים שערך הנאשם, המשך קיומם של קשרים חברתיים ומשפחתיים שוליים ודפוסיו המושרשים מעמידים אותו בסיכון גבוה למעורבות חוזרת בפלילים ולשימוש חוזר בסמים. לאור כל זאת, התקשה שירות המבחן לבוא בהמלצה שיקומית לגביו ותחת זאת המליץ על הטלת מאסר בדרך של עבודות שירות.
-
על פי תסקיר שירות המבחן מיום 3.3.15, הנאשם הופנה לחמש בדיקות שתן אותן הוא לא ביצע. במהלך שיחה עימו הביע נכונות להשתלב בהליך של אבחון ביחידה העירונית לנפגעי התמכרויות. מאינפורמציה שהתקבלה עולה כי הוא יצר עימם קשר ראשוני, אולם התקשה בתחילה לעמוד בכללים ובדרישות היחידה, הגיע רק לחלק מבדיקות השתן ולא הופיע לשיחה הטיפולית הראשונה שנקבעה עימו. לאחרונה הגיע לשתי פגישות עם העובדת הסוציאלית ומסר חמש בדיקות שתן שנמצאו נקיות. שירות המבחן התרשם כי השתלבותו ביחידה לנפגעי סמים אינה מספיקה להפחתת הסיכון לעבריינות מצדו. אולם להערכתם לא יוכל הנאשם לעמוד בטיפול במסגרת אינטנסיבית יותר, לה הוא זקוק, בשל היותו טרוד בבעיות כלכליות ואחרות של משפחתו. לאור כל זאת שב ונמנע שירות המבחן מהמלצה טיפולית בעניינו.
-
על פי תסקיר שירות המבחן מיום 21.4.15, מהאינפורמציה שהתקבלה מהעובדת הסוציאלית ביחידה העירונית לנפגעי סמים עולה כי הנאשם מגיע בקביעות לשיחות פרטניות, אחת לשבוע ומוסר בדיקות שתן נקיות באופן סדיר מזה כחודשיים. עם זאת להתרשמות העו"ס המוטיבציה שמביע הנאשם לטיפול הינה חיצונית ונובעת מן ההליך המשפטי. לאור זאת שב שירות המבחן והתרשם רק שילובו בתוכנית שיקומית אינטנסיבית וממושכת עשוי להפחית את הסיכון המשמעותי הנשקף ממצבו. לאור כל זאת הנאשם מסוגל בעת הזו להיעזר בטיפול תמיכתי בלבד הכולל שיחות פרטניות ומסירת בדיקות שתן. אולם בשל הערכת שירות המבחן כי לא די בטיפול מסוג זה, התקשה שירות המבחן לבוא בהמלצה שיקומית להטלת צו מבחן.
ראיות לעונש
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|