- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"פ 48336-02-14 מדינת ישראל נ' עלקם
|
ת"פ בית משפט השלום ירושלים |
48336-02-14
28.3.2016 |
|
בפני השופטת: חנה מרים לומפ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד עמיחי מרקס |
נאשם: עאמר עלקם עו"ד חיים הדיה |
| גזר דין | |
רקע
-
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן בעבירה של תקיפת קטין הגורמת חבלה של ממש לפי סעיף 368ב(א) לחוק העונשין, התשל"ז -1977 (להלן: "חוק העונשין").
-
על פי עובדות כתב האישום המתוקן, במועדים הרלוונטיים לכתב האישום היו לנאשם ארבעה ילדים ובהם ב.ע קטינה ילידת 6.2.05 (להלן: "הקטינה"), ו- ע.ע קטין יליד 27.7.03.
ביום 23.8.12 בשעות הערב, בביתו של הנאשם בטמרה, בעקבות כעסו של הנאשם על הקטינה ו- ע.ע, חימם הנאשם סכין על להבת התנור במטבח, ניגש עם הסכין החמה אל הקטינה והניח את הסכין הלוהטת על ידה של הקטינה פעמיים (נראה כי מדובר בטעות סופר של הצדדים כאשר בתחילה תוקנה המילה "לוהטת" למילה "חמה" ובפעם השנייה שהוזכרה בכתב האישום המתוקן המילה "לוהטת" היא לא תוקנה ל"חמה", והרי אין זה סביר והגיוני שהסכין תהפוך ממצב בו היא "חמה" למצב בו היא "לוהטת", על כן נראה כי כוונת הצדדים היתה שגם בפעם השנייה שהוזכרה בכתב האישום המתוקן המילה "לוהטת" כוונתם הייתה ל"חמה").
בעקבות מעשיו של הנאשם נגרמו לקטינה כוויות על הזרוע ועל כף ידה.
אציין, כי מתיקון כתב האישום טיב הכוויה אינו ברור, אולם עולה כי נגרמה לקטינה אדמומיות בלבד והיא לא נזקקה לטיפול רפואי.
בהתאם להסדר הטיעון בין הצדדים הוסכם כי הנאשם יישלח לשירות המבחן על מנת שיתקבל תסקיר בעניינו ולאחר מכן יטענו הצדדים לעונש באופן חופשי.
תסקיר שירות המבחן
-
מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם נשוי ואב לארבעה ילדים בגילאים 3-11 שנים, המתגוררים במחנה פליטים שועפאט בצפון מזרח ירושלים. לפני שהתחתן עם אשתו, היא הייתה נשואה לאחיו במשך שנתיים שבמהלכם נולדו להם שני ילדים שהגדול סובל מנכות פיזית קשה מלידה, והוא נזקק לטיפולים רפואיים אינטנסיביים ומתמידים, כולל לעיתים אשפוזים בבית החולים. אחיו נפטר מהתקף לב וכשנה לאחר פטירתו ועל פי רצון משפחתו ובהיותו כבן 20 שנים, הנאשם נישא לאלמנתו של אחיו אשר הייתה בת 22. כיום היא בת 34 ועקרת בית.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
