ת"פ 3997-05-14 מדינת ישראל נ' בושרי (עציר)
|
ת"פ בית המשפט המחוזי ירושלים |
3997-05-14
1.10.2014 |
|
בפני השופטת: אסתר נחליאלי חיאט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראלבאמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) |
הנאשם: יוסף אביב בושרי (עציר) עו"ד זכריה שנקלובסקי |
| הכרעת דין | |
|
בפתח הכרעת הדין, וכמצוות סיפא לסעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אני מודיעה כי החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירה שיוחסה לו בכתב האישום, קרי, מעבירת ההצתה.
מבוא
נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירת הצתה לפי סעיף 448 (א) רישא לחוק העונשין, התשל"ז- 1977. בהתאם לעובדות כתב האישום, ביום 29.4.14 בשעה 08:00 לערך הצית הנאשם ערימת פסולת בשטח פתוח צפונית מזרחית למושב מחסיה, שטח המרוחק כ- מיער הקרן הקיימת לישראל.
בתשובתו לכתב האישום כפר הנאשם במיוחס לו בכתב האישום; הנאשם אישר ששהה במקום בו נטען כי דלקה האש, לאחר שעבר במקום אחרי שעוכב בתחנת המשטרה בבית שמש בלילה הקודם לצורך חקירה שהסתיימה בשעות הבוקר המוקדמות, וכשהשתחרר פנה בהליכה רגלית לביתו שברמת בית שמש.
בטרם אדרש לסוגיות הצריכות הכרעה ולראיות שהובאו לפני, ראיתי לציין כי במהלך הדיון שנערך ביום 13.7.14 ולאור התרשמותי מהנאשם, התרשמות המתיישבת גם עם עדות השוטר יהודה טובול ועם עדות מר עופר בן חמו – יו"ר ועד המושב מחסיה, ששוחחו עם הנאשם בסמוך למעשה ההצתה שיוחס לו בכתב האישום, הוריתי לפסיכיאטר המחוזי מכוח סמכותי לפי סעיף 15(ג) לחוק טיפול בחולי נפש התשנ"א-1991, לבדוק את הנאשם, ולחוות דעתו לעניין כשירותו המשפטית של הנאשם (עמ' 40 לפרוטוקול).
ביום 20.7.14 הוגשה לבית המשפט חוות דעתו של ד"ר א' וואש סגן הפסיכיאטר המחוזי, בה ציין כי מבדיקה שנערכה לנאשם עולה כי הנאשם "אינו חולה נפש כמשמעותו בדין", כי היה אחראי למעשיו במועד בו מיוחס לו ביצוע העבירה וכי במצבו הוא כשיר לעמוד לדין, משכך הוריתי על המשך קיום ההליכים בתיק.
הסוגיות שבמחלוקת
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|