- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"פ 26182-10-14 מדינת ישראל נ' אבו חנין ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום טבריה |
26182-10-14
7.2.2016 |
|
בפני השופט: יריב נבון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
הנאשמים: 1. עצאם אבו חנין 2. אשרף אבו חנין |
| גזר דין | |
כתב האישום המתוקן :
1.כנגד הנאשמים הוגש ביום 20.10.2014 כתב אישום. במסגרת הסדר טיעון אשר גובש בין הצדדים תוקן כתב האישום והנאשמים הודו והורשעו בו, כמפורט להלן.
2.בישיבה שהתקיימה ביום 26.4.2015, הודה נאשם 2 בכתב האישום המתוקן והורשע בעבירה של רכישת/החזקת חלק של נשק או תחמושת, לפי סעיף 144(א) סיפא, לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין"). מעובדות כתב האישום המתוקן בעניינו עולה, כי בתאריך 5.2.2014, במהלך חיפוש בדירת מגוריו בכפר עילבון, נמצא הנאשם 2 מחזיק שלא כדין בתחמושת לנשק, כמפורט להלן: דבק חבלה; מחסנית לנשק גליל; 9 כדורים של 7.62 מ"מ בשרשרת; 357 כדורים של 7.62 מ"מ; 484 כדורים עקרים של 5.56 מ"מ בתפזורת; 230 כדורים של 5.56 מ"מ בשרשרת; 12 מחסניות של M16 שבכל מחסנית 29 כדורים; 12 מחסניות נוספות ל – M16 שבכל מחסנית 30 כדורים; 26 מחסניות ריקות ל – M16. הפריטים הללו נלקחו על ידי הנאשם במהלך שירותו הצבאי ולא הוחזרו.
3.בישיבה שהתקיימה ביום 10.11.2015, הודה נאשם 1 בכתב האישום המתוקן והורשע אף הוא בעבירה של רכישת/החזקת חלק של נשק או תחמושת, לפי סעיף 144(א) סיפא, לחוק העונשין. מעובדות כתב האישום המתוקן בעניינו עולה, כי בתאריך 5.2.2014 במהלך חיפוש בדירת מגוריו בכפר עילבון, החזיק הנאשם 1 בתחמושת לנשק שלא כדין, כמפורט להלן: 133 כדורי צייד; מחסנית לנשק עוזי; 52 כדורים של 9 מ"מ; 413 כדורים של 0.22 מ"מ ארוך; 117 כדורים של 0.22 קצר; גלילי חומר הודף במטען הודף 155 מ"מ המכיל אבק שריפה ללא עשן שיכול להיות חלק מתחמושת.
4.סוכם בין הצדדים כי במסגרת הטיעונים לעונש בעניינם של הנאשמים תעתור התביעה למאסר בפועל, ואילו ההגנה למאסר על תנאי. עוד סוכם כי ההגנה רשאית במהלך טיעוניה לעונש להציג ראיות לנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
5.בעניינם של הנאשמים הוגשו חוות דעת מטעם הממונה על עבודות השירות. בעניינו של נאשם 2 הוגשה אף חוות דעת מטעם שירות המבחן, אשר התייחסה בין היתר לשאלת הרשעתו בדין.
ראיות וטיעונים לעונש מטעם המאשימה:
6.המאשימה הגישה לעיוני את גיליון הרשעותיו הקודמות של נאשם 1, וכן תמונות המתעדות את התחמושת שנתפסה בבית הנאשמים.
7.לטענת המאשימה על אף שנאשם 1 החזיק בעבר ברישיון נשק עסקינן בהחזקת כמות נכבדה ומגוונת של תחמושת שלא כדין. חומרה רבה נובעת מן החשש שמא תחמושת זו תעשה דרכה לגורמים עבריינים, אשר עלולים לעשות בה שימוש ולגרום לנזק כבד. לכן, לשיטת המאשימה, שיקולי ההרתעה במקרה זה מחייבים השתת מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס על שני הנאשמים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
