מדינת ישראל נ' ד'
|
ת"פ בית משפט השלום רחובות |
24407-02-17
5.7.2018 |
|
בפני השופטת: אדנקו סבחת- חיימוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד קורל בר |
נאשם: ס.ד. עו"ד איציק שדה |
| גזר דין | |
רקע
-
הנאשם הורשע לאחר שמיעת ראיות, בעבירה של גניבה, לפי סעיף 384 לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן: "החוק").
ביום 9.9.16 בסמוך לשעה 14:30 נכנסה המתלוננת לחנות בה עבד הנאשם, רכשה מוצרים, הניחה את מכשיר הטלפון הנייד שלה, מסוג L.G 4 (להלן: "הטלפון"), על הדלפק בסמוך לנאשם, שכחה אותו ועזבה את המקום.
לאחר שלקוח הסב את תשומת ליבו של הנאשם, הנאשם הרים את הטלפון באוויר ושאל אם זה שייך למישהו. לאחר שאיש לא טען שהטלפון שלו, הנאשם שם את הטלפון מתחת לדלפק ובהמשך הכניסו לכיסו ויצא מהחנות בתום יום עבודתו כשזה בחזקתו.
הטלפון לא הושב למתלוננת.
תסקיר שירות המבחן
-
מתסקיר שירות המבחן מיום 29.5.18 עלה, כי הנאשם עלה ארצה בגפו לפני 4 שנים מהודו. הנאשם מסר, כי בילדותו אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז לצד לקויות למידה. הוא בעל בגרות מלאה. לאחר עלייתו ארצה הוא התגייס ליחידת מג"ב. לאחר שחרורו עבד בחנות עד לפיטוריו בעקבות גניבת הטלפון וכיום הוא עובד כסדרן בסופר.
-
הנאשם נטל אחריות חלקית. הוא הודה בנטילת הטלפון אך עמד על כך שלא נטל אותו לעצמו אלא מסר אותו לאישה אחרת, שהניח שהטלפון שייך לה.
-
שירות המבחן התרשם שההליך הפלילי חידד עבור הנאשם את הבעייתיות בהתנהלותו. הנאשם תיאר בושה ואכזבה מהתנהלותו והביע חשש מתוצאות ההליך הפלילי על עתידו התעסוקתי.
שירות המבחן התרשם מתפקודו החיובי ומקשיי קליטה המלווים אותו, הוא אינו דובר את השפה העברית ומתקשה במיצוי זכויותיו מול הרשויות.
בגורמי סיכון התייחס שירות המבחן להעדר מקורות תמיכה ולקשיי הקליטה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|