ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
|
16723-07-14
28/12/2014
|
בפני השופט:
דניאל בן טולילה
|
- נגד - |
מאשימה:
מדינת ישראל עו"ד זילברמן
|
נאשם:
נסים אדסון (עציר) עו"ד תורג'מן
|
גזר דין |
הנאשם הורשע עפ"י הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן שאלה פרטיו:
עפ"י האמור באישום הראשון ביום 29.06.14 בסמוך לשעה 21:30 בבאר שבע סחר הנאשם בסם בכך שמכר לצחי לוי סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 1.9 גרם נטו תמורת 100 ₪. באישום זה הורשע הנאשם בעבירה של סחר בסם מסוכן בהתאם להוראת סעיף 13 + 19 א' לפקודת הסמים המסוכנים.
עפ"י האמור באישום השני ביום 25.06.14 סמוך לשעה 21:56 בבאר שבע סיפק הנאשם סם מסוכן מסוג חשיש במשקל שאינו ידוע למאשימה ללא תמורה. באישום זה הורשע הנאשם בעבירה של אספקת סם בהתאם להוראת סעיף 13 + 19 א' לפקודת הסמים המסוכנים.
עפ"י האמור באישום השלישי ביום 24.06.14 בסמוך לשעה 12:32 התקשר דוד פרץ אל הנאשם וביקש ממנו "חצי במאה" ובהמשך סיכם הנאשם עם דוד פרץ להיפגש אתו באזור מחסני השוק ברחוב המשחררים. בסמוך לשעה 14:13 התקשר דוד פרץ אל הנאשם ואז הנאשם אמר לו כי ישלח לו חבר עם אופניים ודוד אישר שהוא רואה את החבר. בעשותו כן סייע לאחר לסחור בסם מסוג חשיש במשקל שאינו ידוע למאשימה תמורת 100 ₪. בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירה של סיוע לסחר בסמים מסוכנים, עבירה לפי סעיף 13 + 19 א' לפקודת הסמים המסוכנים, יחד עם הוראת סעיף 31 לחוק העונשין.
עפ"י האמור באישום הרביעי ביום 23.06.14 אחר סיפק סם לדוד מרציאנו במשקל שאינו ידוע למאשימה בעוד שהנאשם ידע זאת ולא מנע מן האחר לעשות כן. בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירה של אי מניעת פשע בהתאם להוראת סעיף 262 לחוק העונשין.
במסגרת ההסדר לא הייתה הסכמה לעניין העונש בין הצדדים וכל צד היה חופשי בטיעוניו.
טיעוני הצדדים
ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש הפנה לאינטנסיביות של הנאשם בעיסוק בסמים כאשר על פני תקופה של כ-6 ימים היה מעורב במספר עבירות פליליות הנוגעות לסם . התנהגות זו מלמדת על מי שאורח חייו נסוב סביב עבירות אלו. זה הפנה למדיניות המחמירה בה נוקטים בית המשפט שעה שעסקינן בעבירות סמים לא כל שכן סחר בסם. כך גם למדיניות ולפיה שיקולי שיקום ונסיבותיו האישיות של הנאשם נסוגים מפני האינטרס של הגנה על בטחון הציבור ובריאותו. זה סבור כי יש לקבוע מתחם עונש נפרד לכל אישום. בגין האישומים הראשון והשני עתר למתחם עונש הנע בין 6 ל-18 חודשים מאסר בפועל. באישום השני המתחם נע בין 6 ל-9 חודשים מאסר בפועל ואילו באישום הרביעי עתר למתחם הנע בין מאסר מותנה למאסר קצר עבודות שירות. בגדרי המתחם הפנה לעברו הפלילי הכולל 6 הרשעות קודמות אשר גם אם אינן עבירות סמים יש בהן כדי להחמיר בעונשו.
מנגד, ב"כ הנאשם ו סבור כי המתחמים להם עתרה המאשימה וכך גם יתרת הטיעונים לעונש אינם רלוונטיים לנאשם ולבתיק דנן. לדבריו, בגדרי עבירות הסחר, אשר אין להקל בהם ראש, העבירות המיוחסות לנאשם הינן ברף הנמוך ביותר מכאן גם יש לגזור עליו עונש מתון. מדובר בסמים שאינן נמנים על הסמים הקטלניים. מדובר בכמויות מזעריות. מדובר בסחר שמבוצע מול אנשים שהינם חלק מהמסגרת החברתית של הנאשם. הנאשם הודה, חסך זמן שיפוטי יקר. עברו הפלילי אינו כולל עבירות סמים וזהו מעצרו הראשון בחייו. בגין כל אלה עתר לעונש שלא יעלה על 9 חודשים בפועל. הנאשם מצדו הביע חרטה ונטל אחריות על מעשיו וזה ציין כי לאחר שישתחרר מתכוון להמשיך ולעבוד במחלקת התברואה בעיריית באר שבע. רצונו לפרנס את משפחתו בכבוד.
דיון והכרעה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת