פרקליטות מחוז מרכז נ' אל חדד ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום רמלה |
10393-02-15
26.10.2017 |
|
בפני השופטת: פרנקל (שיפמן) ליאורה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: פרקליטות מחוז מרכז |
נאשמים: 1. יהושע אל חדד 2. שלום צבי רייס |
| הכרעת דין | |
כתב האישום:
כנגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות (לנאשם מספר 1 בלבד), נסיון לתקיפת שוטרים (לנאשם מספר 2 בלבד), התפרעות (לשני הנאשמים) והפרעה לשוטרים במילוי תפקידם (לשני הנאשמים). עבירות לפי סעיפים 274(1) ו- 274(3) ו- 273 ביחד עם סעיף 25, 152 ו- 275 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "החוק").
בעובדות כתב האישום נטען כי ביום 2.2.15 בשעה 08:25 בצומת שילת התקהלו כ- 100 מפגינים חרדים אשר חלקם התיישבו על כביש 443, חסמו את תנועת כלי הרכב, הבעירו צמיגים תוך צעקות וגידופים בגנות מדינת ישראל ואיום על נשים שחלפו בסביבה, חלק מהמפגינים החזיקו שלטים.
נטען כי בעקבות ההתקהלות הוזעקו לצומת שוטרים, רס"ל מיכאל אמסלם (להלן: "מיכאל"), רס"ל יוסף ב. (להלן: "ב. ") רפ"ק אלנתן (להלן: "") ושוטרים נוספים.
נטען כי בעקבות הארוע הגיעו מפקד תחנת משטרת מודיעין לצומת. עם הגיעו ניתנה הוראה לפזר את ההתקהלות. ככלל השוטרים עשו נסיונות לפנות את המפגינים אל עבר המדרכה אולם חלק מהמפגינים סירבו להתפנות ואחזו בידיהם על מנת להכשיל את הפינוי בעודם ישובים ארצה.
נטען כי במהלך נסיונות הפינוי וההדיפה ניסה הנאשם מספר 2 לבעוט בראשו של השוטר ב. .
ב. הזיז את ראשו וכך נמנעה הפגיעה.
נטען כי אז תפס ב. את הנאשם 2 וצעק לו "משטרה אתה עצור".
נטען כי בשלב הזה, קהל המפגינים שזהותם אינה ידועה למאשימה היכו את ב. בצוותא חדא עד אשר נפל ארצה בעודו מחזיק בנאשם 2.
המפגינים המשיכו להכות בב. באמצעות אגרופים, בפניו ובכל חלקי גופו.
נטען כי במקביל החל ז. לנסות לחלץ את ב. מתקיפות הקהל ללא הצלחה, והקהל היכה גם את ז. .
נטען כי במקביל לתקיפת הקהל, הניף הנאשם 1 שלט המחובר למקל עץ בשתי ידיו והיכה באמצעותו את ב. , על גבו, כתוצאה מעוצמת הפגיעה המקל נשבר לשניים.
נטען כי משהבחין מ. במעשיו של נאשם 1, רץ לעברו והודיע לו שהוא עצור.
נטען כי בתגובה לכך ניסה הנאשם 1 להימלט, דחף את מ. והשתולל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|