ת"ט 58946-01-15 י.ח. מט"ח ישיר בע"מ נ' פי.סי.אמ.טי וידאו בע"מ
|
ת"ט בית משפט השלום ירושלים |
58946-01-15
3.6.2015 |
|
בפני השופט: דוד גדעוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: י.ח. מט"ח ישיר בע"מ |
נתבעים: פי.סי.אמ.טי וידאו בע"מ |
| החלטה | |
בהתנגדות ובתצהיר שהוגש בתמיכה לה נטען, בין היתר, כי ההמחאות נושא בקשת הביצוע נמשכו על ידי חברה מסוימת לפקודת הנתבעת שהתחייבה לפעול לגייס כסף עבורה. לטענת הנתבעת היא מסרה את ההמחאות לידי בעליה של התובעת, שהיא חברה לניכיון שיקים והלוואות חוץ בנקאיות, למשמורת בלבד ולשם בדיקת האפשרות לקבל אשראי כנגדם. משהדבר לא צלח התבקש נציג התובעת להשיב את השיקים. בתגובה מסר האחרון, זו הטענה, כי אלה אבדו, אלא שזמן מה לאחר מכן התגלה כי השיקים הופקדו בבנק לצורך פירעונם. לטענת הנתבעת בניגוד לנטען בבקשה שהוגשה לצרפה בתיק ההוצאה לפועל היא לא ערבה לשיקים, על אלה אין ציון כלשהו של דבר ערבותו הנטענת, ואף אין עליהם חתימת היסב של הנתבעת בניגוד לנטען. על רקע אלה טענה הנתבעת כי השיקים נמסרו על תנאי בלבד, כשלון תמורה וכי התובעת כללה איננה אוחז. כמו כן העלתה הנתבעת טענות קשות בדבר התנהלותה, ובכלל זה הדיונית של התובעת.
אף שהתמונה העובדתית הנטענת בהתנגדות אינה שלמה או ברורה עד תום, הרי שיש בטענות הנתבעת יש כדי להקים הגנה לכאורה בתביעה על פי שטר. כידוע, בשלב זה אין לבדוק כיצד יעלה בידי המבקשת להוכיח את טענותיה ואין להיכנס בשלב זה לבחינת מהימנות גרסת ההגנה. די בכך שהתצהיר מגלה הגנה אפשרית, ולו בדוחק, כדי שתינתן לנתבע רשות להתגונן.
בנסיבות העניין, ולאור האמור בתקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ("התקנות"), מצאתי כי מוצדק ליתן רשות להתגונן על יסוד הבקשה בלבד. התצהיר שהוגש בתמיכה להתנגדות ישמש כתב הגנה.
משהתקבלה ההתנגדות – אני מורה כדלקמן:
-
ישיבת קדם משפט תתקיים ביום 1.12.15 בשעה 11:30.
-
בעלי הדין יתייצבו אישית לישיבה זו. אי התייצבות לישיבה זו, כמוה כאי התייצבות לדיון. מטעם התובעת והנתבעת יתייצב בעל תפקיד המכיר את עובדות המקרה, ומוסמך לסיים את התיק.
-
הצדדים ישלימו הליכי גילוי מסמכים ומתן תשובות לשאלונים עד ליום 20.7.15. בקשות בעניינים אלה וכל בקשה שיש לדון בה קודם לשמיעת הראיות יוגשו עד לאותו מועד. הימנעות מעשות כן תתפרש כהודעה על השלמת ההליכים המקדמיים.
-
בקשות לדחיית מועדי דיון שנקבעו ויקבעו בתיק זה תוגשנה בהתאם להוראת נוהל 1-14 בדבר "טיפול בבקשות לשינוי מועד דיון" שיצאה מלפני נשיא בית המשפט העליון (בדימ'). בקשות שלא תוגשנה בהתאם או שלא צורפו להן האישורים הנדרשים, או שנשמטו מהן פרטים רלבנטיים – יכול ותדחנה מטעם זה בלבד.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|