ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
36369-04-16
12/07/2016
|
בפני הרשם בכיר:
אמיר צ'כנוביץ
|
- נגד - |
משיבה:
קבוצת חברות שמעוני בע"מ
|
מבקשת:
מישלין פוקס
|
החלטה |
החלטה זו הינה בבקשה להארכת מועד להגשת בקשת התנגדות לביצוע שיקים ובבקשת ההתנגדות, אשר הוגשו ע"ס 31,193.44 ₪ במסגרת תיק הוצל"פ 522913-12-14.
המבקשת טוענת כי השיהוי בהגשת ההתנגדות נגרם בשל חוסר ידיעתה על פתיחת תיק ההוצל"פ, ועל זכותה להגיש התנגדות, שכן לטענתה לא נמסרה לה אזהרה כדין, ונודע לה על ההליכים בעקבות עיקול מטלטלין שננקט ביום 28.12.15.
המבקשת טוענת כי נפלה קורבן למעשי אביה ז"ל, אשר היה מכור להימורים, גנב את זהותה, ביצע תרמית והונאה , זייף חתימתה על השיקים ומסר אותם לגורמים שונים ללא ידיעתה או הסכמתה.
ביום 12.7.16 התקיים דיון בבקשות, המבקשת נחקרה על תצהירה וב"כ הצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי חקירתה של המבקשת וסיכומי ב"כ הצדדים, באתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשות.
המבקשת טוענת בתצהירה כי לא נמסרה לה אזהרה כדין, ובעקבות הליך הוצל"פ לעיקול מטלטלין בביתה למדה על התביעה.
המבקשת לא עתרה ע"פ סעיף 522 לתקסד"א לזימון שליח המסירה אשר המציא האזהרה הסרוקה לתיק ההוצל"פ, כך שלא נסתר כי ההתנגדות הוגשה באיחור לאחר חלוף המועד.
טענת המבקשת לפיה לא קיבלה אזהרה כדין, נסתרה בחקירתה הנגדית בבימ"ש.
המבקשת הודתה בחקירה הנגדית כי שלחה לב"כ המשיבה הודעת דוא"ל מיום 8.6.15 (דוא"ל הוגש וסומן כמוצג מש/1), בה הודתה באופן מפורש בקבלת האזהרה בתיק ההוצל"פ נשוא התביעה.
ע"פ מסמך מש/1 המבקשת קיבלה אזהרה וידעה לכל המאוחר על התביעה ביום 8.6.15, בעוד בקשת ההתנגדות הוגשה ללשכת ההוצל"פ רק ביום 17.4.16, היינו באיחור של למעלה מ- 9 חודשים לאחר חלוף המועד.