- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ט 31934-11-15 ששון נ' איזאווי ואח'
|
ת"ט בית משפט השלום ירושלים |
31934-11-15
15.11.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: סיגל אלבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. אסתר איזאווי 2. דוד איזאווי |
משיב: אברהם ששון |
| החלטה | |
לפני התנגדות לביצוע שטר. יצוין, כי ניתנה הסכמת ב"כ המשיב, להארכת מועד להגשת ההתנגדות.
המשיב הגיש לביצוע שיק אשר נמשך על ידי המבקש 2 מחשבון הבנק המשותף של המבקשים.
המבקש 2 (להלן: "המבקש") טוען כי מדובר בשיק שהוצאה ממנו במרמה והונאה על ידי מר רפאל אוחנה, אשר הבטיח לו כי הוא פועל לרכוש עבורו נכסי נדל"ן שונים, והציג לפניו מסמכים מזויפים באמצעותם ביקש מר אוחנה להוציא מהמבקש כספים הדרושים להעברת הבעלות בנכסים לכאורה על שם המבקש.
המבקש מילא בשיק את הסכום, מועד הפירעון, אך לא מילא את שם המוטב, וזאת במטרה שהשיק ישמש את מר אוחנה לצורך התשלומים הדרושים להעברת הבעלות בנכסי המקרקעין. לימים, התגלה למבקש כי מר אוחנה רימה אותו ואף הוגש כנגד אוחנה כתב אישום בעניין זה.
העברת השיק ממר אוחנה למשיב נעשתה בחריגה מהרשאה, וזאת כאשר המבקש לא קיבל תמורה עבור השיק, שכן מר אוחנה לא רכש עבור המבקש נכסים כלשהם ולא ביצע תשלום לשם העברת בעלות בנכסים.
לפיכך, טוען המבקש כי זכות הקניין של המשיב בשיק פגומה.
הכלל הוא שבעת הדיון בבקשת הרשות להתגונן, בית המשפט אינו בוחן את מהימנות טענות המבקש ואת טיב ראיותיו. ככל שמבקש הציג הגנה לכאורה יש ליתן לו רשות להתגונן ואין לבדוק כיצד יצליח להוכיח את הגנתו או מהו טיב ראיותיו (ראו: ע"א 3374/05 אליהו אוזן נ' בנק איגוד לישראל בע"מ (פורסם בנבו)).
הואיל וטענת המבקשים, כי לא התקבלה תמורה בגין השיק וכי מדובר בשיק שהוצא במרמה ובהונאה, עשויה להקנות להם הגנה לכאורה בפני התביעה, הרי שבהתאם לסמכותי על-פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מורה על קבלת ההתנגדות ועל עיכוב ההליכים בתיק ההוצאה לפועל.
לנוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר, ועל הצדדים לנהוג בהתאם להוראת תקנה 214ב' 1 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקנות").
התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו-214ח לתקנות, בתוך 30 יום, וכן יפרע את הפרשי האגרה אותם עליהם לפרוע על-פי דין.
הנתבעים ימציאו לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה בהתאם לתקנות 214ג ו-214ח לתקנות, בתוך 45 יום מיום קבלת מסמכי התובע כאמור.
היה והתובע לא יגיש את המסמכים ולא יפרע את הפרשי האגרה בחלוף פרק הזמן שנקצב כאמור תמחק תביעתו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
