מדינת ישראל נ' אברהם

: | גרסת הדפסה
ת"ד
בית המשפט לתעבורה תל אביב - יפו
1950-08-15
6.7.2016
בפני השופטת:
ענת יהב

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
רועי אברהם
החלטה

 

 

 

הרקע:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה ברכב ביום 30.4.15, כאשר לא נתן זכות קדימה להולכת רגל אשר חצתה את הכביש אותה השעה, נהג בקלות ראש, כשלא נתן תשומת לב לדרך, לא הבחין בהולכת הרגל אשר הוליכה את כלבה, ופגע בה. כתוצאה מהפגיעה נחבלה הולכת הרגל חבלות של ממש: שברים באגן, דמם בראש וחתך שנתפר.

 

ביום 20.12.15 כפר הנאשם באמצעות ב"כ באחריותו לקרות התאונה, בעקבות כך, נקבע התיק לשמיעת ראיות , כאשר פרשת התביעה נסתיימה ביום 29.3.16, במסגרת כך העידו 3 עדי תביעה והתביעה הודיעה אלו עדיי.

 

מיד לאחר הודעת התביעה ביקש הסנגור לטעון טענת אין להשיב לאשמה, שכן לטענתו לא הצליחה התביעה לעמוד בנטל הבאת הראיות, משכך ביקש כי בית המשפט יזכה את הנאשם בלא צורך לחייבו להשיב לאישום, לצורך כך, ניתנו לצדדים שהות לטעון ולהגיב בכתב עד ליום 19.6.16.

 

"אין להשיב לאשמה"- טענת ההגנה:

הבקשה לזיכוי הנאשם מכוח סעיף 158 לחסד"פ הוגשה ביום 1.6.16 שם נטען במפורט לגבי הראיות שהובאו ע"י המאשימה כי "לא ניתן ללמוד על אופן התרחשות התאונה...אף מעדותו של בוחן התנועה דבר וחצי דבר".

 

 

 

ההגנה סוקרת את הראיות שהוצגו ומתייחסת לכל אחת מהן:

ע"ת 1- ח.צ.- הנפגעת, איננה זוכרת את נסיבות התרחשות התאונה ולכן אין בעדותה כדי להאיר דבר ככל שזה נוגע לאחריות והאשם בתיק.

ע"ת 2- רס"מ רועי טיבי- אשר עבר בקרבת מקום, אף הוא לא ראה את התרחשות התאונה, אלא שמע חבטה וראה את רכב הנאשם עומד בנתיב הימני.

ע"ת 3- הבוחן בני פרידמן- ביצע שני שחזורים ובשניהם המסקנה הייתה כי התאונה הינה בלתי נמנעת, כאשר לטענתו, לו הבחין הנאשם בהולכת הרגל קודם לכן- החבלות היו קלות יותר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>