ת"ד 1903-11-12 מדינת ישראל נ' סולטן
|
ת"ד בית משפט השלום תל אביב - יפו |
1903-11-12
25.5.2015 |
|
בפני השופט: דן סעדון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשמים: אינגריד סולטן |
| הכרעת דין | |
-
נגד הנאשמת הוגש כתב אישום המייחס לה עבירות של אי ציות לתמרור "עצור ותן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה " ( 302) ועבירה של נהיגה בקלות ראש. ביום 12.12.11 שעה 15.50 לערך נהגה הנאשמת ברכב פרטי בת"א ברחוב הארי לכיוון צפון והתקרבה לצומת עם רחוב גאולה (להלן: "הצומת"). סמוך לצומת, מוצב בימין הדרך בכיוון נסיעת הנאשמת תמרור 302. אותה שעה נהגה הנפגעת דנה כהן קטנוע ברחוב גאולה לכיוון מזרח והתקרבה לצומת. נטען, כי הנאשמת נכנסה לצומת מבלי לתת זכות קדימה לרכב הנפגעת ושני כלי הרכב התנגשו. כתוצאה מהתאונה נחבלה הנפגעת וכלי הרכב ניזוקו.
-
בישיבת ההקראה כפרה הנאשמת במיוחס לה. לטענתה, עצרה את רכבה על קו העצירה וגלשה קדימה על מנת לשפר את שדה ראייתה ואז הבחינה בקטנוע הנפגעת כשהוא כבר מצוי בהחלקה. לדבריה, לא היה כל מגע בין רכבה לבין קטנוע הנפגעת. עוד טענה הנאשמת כי אופנוע הנפגעת החליק בשל סיבה חיצונית שאינה קשורה אליה – בוץ שהיה על הכביש.
-
במסגרת פרשת התביעה העידו השוטרת שמרית דהן, הבוחן מר אשכנזי והנפגעת. במסגרת פרשת ההגנה העידו הנאשמת ונוסע שישב לצידה עובר לתאונה, מר פיליפ בן חמו.
דיון והכרעה
-
אין חולק כי רכבה של הנאשמת עצר לפני קו העצירה. במובן זה עמדה הנאשמת בציווי תמרור 302. יחד עם זאת, תמרור 302 מוסיף ומצווה כי בנוסף לעצירת הרכב, יש צורך לתת זכות קדימה לרכב החוצה. המחלוקת היא אפוא האם הנאשמת נתנה לנפגעת זכות קדימה. לצורך הכרעה בעניין זה יש להכריע גם בשאלות נוספות העולות במסגרת המקרה והן:
-
האם רכבה של הנאשמת אכן חסם את קטנוע הנפגעת או שמא קטנוע הנפגעת נפל לכביש והחליק ללא כל קשר למעשיה או מחדליה של הנאשמת?
-
האם הנפגעת נסעה "מהר" עובר לתאונה כפי שטענה הנאשמת ועד ההגנה מר בן חמו?
-
האם החלקתה של הנפגעת נגרמה כתוצאה מניסיונה לבלום את הקטנוע ולמנוע את התאונה או שמא בשל סיבה שאינה קשורה לכך – בוץ שנמצא על הכביש?
-
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|