א.צ. אוטו מטיק בע"מ נ' רכס ואח'
|
ת"א בית משפט השלום נתניה |
9863-04-15
31.12.2017 |
|
בפני השופטת הבכירה: סמדר קולנדר-אברמוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: א.צ. אוטו מטיק בע"מ עו"ד עידן סלע |
נתבעים: 1. חיים רכס 2. יורוטק מערכות בניה בע"מ עו"ד מיכל יקר-עזרא |
| פסק-דין | |
הנתבעים שכנגד:
1. צבי זלצמן
2. א.צ. אוטומטי בע"מ
1.בין הצדדים א.צ. אוטומטיק בע"מ וחברת יורוטק מערכות בניה ורכס חיים נחתמו שני הסכמים ביום 17.4.11 באשר לרכישת מבנה תעשיה. לטענת כל צד הצד השני הפר ההסכם וגרם להם לנזקים ועל כן הוגשה תביעה על סך 827,216 ₪ וכן הוגשה תביעה שכנגד על סך 596,575 ₪.
2.טענות התובעת:
בהתאם להסכמים (נספח א' לכתב התביעה) הנתבעים מכרו לתובעת את הזכויות בשטח של כ- 1900 מ"ר המהווה חלק מגוש 8389 חלקה 118 עליו בנויים מבנה לתעשיה ומקלט. (להלן "המבנה"). בהסכם השני נמכרה הבעלות במיטלטלין המהווה ציוד נלווה לעסק זה.
עפ"י תנאי ההסכם התחייבו הנתבעים לפעול לרישום הנכס במרשם המקרקעין וכן להסדרת קבלת טופס 4 למבנה. ההתחייבות הוגבלה לפרק זמן של 150 ימים.
עוד נקבע בהסכם כי בחלוף 150 ימים ובהיעדר טופס 4, אזי כל תשלומים שיאלץ הקונה לשלם לרשויות השונות במקום המוכר לצורך ביצוע עבודות לשם קבלת טופס 4 יקוזזו מהסכומים שעל הקונה לשלם בהתאם להסכם.
עוד נקבע שסך של 242,500 ₪ יופקד בנאמנות בידי ב"כ הנתבעים והנאמן ישלם כל חוב שהמוכר חייב בתשלומו על פי ההסכם.
התובעת התרתה במכתבים לנתבעים שהם אינם מקיימים ההסכם ואינם מאפשרים השגת טופס 4.
בהמשך ובחלוף פרק הזמן של 150 ימים החלה התובעת בביצוע עבודות לצורך קבלת טופס 4.
עלות העבודות בהתאם למפורט בכתב התביעה וכן פיצוי מוסכם בגין הפרת ההסכם מגיעה לסך כולל של 827,216 ₪, כאשר מתוך סכום זה, סך של 505,000 ₪ הינו בגין פיצוי מוסכם ללא הוכחת נזק על כן הוגשה התביעה בסכום זה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>