- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 7147-06 עיסא נ' מנהל מקרקעי ישראל - נצרת עלית
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
7147-06
21.8.2015 |
|
בפני השופטת: תמי לוי יטח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: חליל חלף עיסא |
נתבעת: מנהל מקרקעי ישראל - נצרת עלית |
| החלטה | |
בפני בקשת התובע לחקירת המומחה מטעם בית המשפט, השמאי מר יצחק סיון, בהמשך לתשובותיו לשאלות ההבהרה שנשלחו אליו על ידי התובע.
התובע מיקד את שאלות ההבהרה מטעמו ביחס לאופן הערכת שווי המקרקעין נשוא התיק, כמקרקעין חקלאיים.
התובע הפנה לחוות הדעת של השמאי מר אבנר סזיר, ולפיה הוערך שווי המקרקעין בהתאם לשווי דמי שימוש במקרקעין לשימוש חקלאי עם פוטנציאל לשינוי יעוד. ובמילים אחרות, שווי דמי שימוש במקרקעין לפי שימוש חקלאי לפני בניה ופיתוח, אך תוך הכללת המרכיב התכנוני.
המומחה מטעם בית המשפט, מר יצחק סיון השיב בבירור בתשובותיו לשאלות ההבהרה כי יש לקבוע את השווי של דמי השימוש לפי היעוד החקלאי בלבד, וזאת בהתאם להנחיות שניתנו לו על ידי בית המשפט.
לאור האמור, הבהיר המומחה כי אין רלבנטיות לפוטנציאל לשינוי יעוד. בית המשפט לא קבע כי יש להתחשב בו, אלא הורה להעריך את המקרקעין בהתאם ליעוד החקלאי בלבד.
אין מחלוקת כי ישנו הבדל בשווי דמי השימוש של המקרקעין לפי שימוש חקלאי בלבד לבין שווי דמי השימוש של המקרקעין לפי שימוש חקלאי בתוספת הפוטנציאל של שינוי היעוד, ואולם כפי שהבהיר המומחה הוא פעל כאמור בהתאם להנחיות בית המשפט בעניין.
בנסיבות אלה, וכפי שאכן ציינה הנתבעת, לא ברורה תכליתה של חקירת המומחה. השמאי מר יצחק סיון הבהיר עמדתו בבירור ולפיה אין להתחשב במצב התכנוני במסגרת הערכת שווי דמי השימוש וזאת לאור הנחיות בית המשפט בעניין, וכי הסיבה לפער בין חוות הדעת הינה העובדה כי השמאי מר סזיר הוסיף לשווי דמי השימוש של המקרקעין לפי יעוד חקלאי גם את מרכיב הפוטנציאל לשינוי יעוד.
התובע הגיש כידוע ערעור על פסקי הדין נשוא התיק, אשר ניתנו על ידי כב' השופטת חנה לפין.
כב' בית המשפט המחוזי, בשבתו כערכאת ערעור, במסגרת ע"א 37181-01-14, לא קבע בפסק דינו מיום 11.3.15 כי יש לשנות את הערכת שווי דמי השימוש לפי שימוש חקלאי ולהוסיף לשווי זה את פוטנציאל שינוי היעוד של המקרקעין, קרי הוספת המרכיב התכנוני.
כב' בית המשפט המחוזי התייחס לסוגיה זו בפסק דינו בסעיף לו' שם נקבע כי:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
