ת"א 63647-01-14 בוסביבה ואח' נ' מרכז רפואי שערי צדק ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
63647-01-14
11.8.2014 |
|
בפני השופט: צבי ויצמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. מרכז רפואי שערי צדק 2. מרנינה אורמן |
משיבים: 1. משה בוסביבה 2. יסמין בוסביבה 3. עזבון פלונית 4. עזבון פלוני |
| החלטה | |
לפני בקשת המבקשים לדחייה על הסף של תביעת המשיבים כנגד המבקשת 2 וכן להורות על מחיקת תביעת המשיבים 3-4 .
הנדרש לנדון
1.המשיבים 1-2 הינם בני זוג (להלן – המשיבים או המשיב או המשיבה לפי העניין) הטוענים כי רשלנות המבקשים ונתבעים נוספים, אשר אינם צד לבקשה זו, הביאה לפטירתם של המשיבים 3-4 אחר הולדתם (להלן – התאומים או העוברים לפי העניין).
2.המבקש 1 (להלן – שערי צדק ) הינו הבעלים והמפעיל של בית החולים שערי צדק בירושלים בו יולדו התאומים בניתוח קיסרי ביום 25.6.08 .
המבקשת 2 שימשה כרופאה אשר הועסקה ע"י בית החולים במועד הרלבנטי לתביעה .
3.לטענת המשיבים ביום 23.6.08, פנתה המשיבה לבית החולים הדסה בשל צירים שתכפו אותה , ואולם בשל מחסור בפגיה הופנתה המשיבה לביה"ח שערי צדק. לטענת המשיבה בקבלתה אצל שערי צדק אמרה לצוות האחיות כי היא חשה בירידת מים אך אלו התעלמו מדבריה. ביום 25.6.08 , במהלך אישפוזה בשערי צדק, התלוננה המשיבה על כאבים עזים ובמוניטור אליו חוברה נמצא ניטור של עובר אחד בלבד, על אף האמור טוענת המשיבה כי היא חשה את תנועת העוברים עד ללידה. החל מהשעה 13:00 אין רישום של דופק העוברים. למשיבה בוצעה לידה קיסרית בשעה 21:29.לטענת המשיבה העוברים נפטרו מיד לאחר לידתם. לטענת המבקשים העוברים מתו ברחם אימם המשיבה עוד קודם ללידתם.
המשיבים טוענים כי פטירת העוברים הורתה ברשלנות המבקשים וצדדים נוספים שאינם צד לבקשה דנן.
4.בקשת המבקשים לדחיית התביעה כנגד המבקשת 2 (להלן – המבקשת)
לטענת המבקשים כתב התביעה אינה מגלה כל עילה כנגד המבקשת מתוך שכך דין התביעה כנגדה להדחות על הסף.
על פי הנטען בכתב התביעה המבקשת חתמה על גליון סיכום מחלה מבלי שהייתה מוסמכת לכך (סע' 9 ג לכתב התביעה). המשיבים טוענים בהודעה הבהרה שהגישו לבית המשפט ע"פ הוראתו כי המבקשת חתמה על מכתב שחרור של המשיבה למרות שהמשיבה התלוננה על כך שהיא חשה בירידת מים ולמרות שלפי מימצאי בדיקת האולטרסאונד לגבי העובר הראשון, היה מיעוט מי שפיר (סע' 2 להודעת המשיבים מיום 24.6.14) .
לטענת המבקשים טענה זו, לפיה חתמה המבקשת על מכתב שחרור למשיבה אינה נכונה כלל ועיקר שכן עיון במסמכים שצרפו המשיבים עצמם לתביעתם מלמד כי המשיבה שוחררה אך ורק ביום 1.7.08 כאשר הלידה הייתה ביום 25.6.14. לטענת המשיבים "מכתב השחרור" אינה אלא מכתב הקודם למעברה של המשיבה מחדר הלידה שם שהתה בהשגחה תחת טיפול טוקוליטי ולאחרי כן הועברה לאשפוז במחלקה עד ללידה עצמה , כאשר שיחרורה נעשה כאמור רק ביום 1.7.08. ולמעשה אין כל קשר סיבתי בין "מכתב השחרור", שאינו אלא שיחרור ממחלקת הריון בסיכון למחלקת האשפוז.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|