- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 61604-01-13 ראובן נ' בבילה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום קריית גת |
61604-01-13
28.9.2014 |
|
בפני סגן נשיא : השופט אור אדם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: חטואשוילי ראובן עו"ד עוז ואח' |
נתבעים: 1. אילן בבילה 2. "שומרה" חב' לביטוח בע"מ עו"ד שנהב |
| החלטה | |
-
התובע, יליד 1960, הגיש תביעה זו לפיצוי בגין נזק גוף, שנגרם לו בתאונת דרכים ביום 13.8.12, בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה – 1975.
-
בית המשפט מינה שלושה מומחים בתחומים שונים לבחינת נזק הגוף שנגרם לתובע כתוצאה מהתאונה:
-
ד"ר ביבי כרמל, מומחה לכירורגיה פלסטית, קבע בחוות דעתו כי התובע נפגע ממלגזה בזמן עבודתו וטופל בשברים בסינוס הפרונטלי. הניתוח לתיקון השברים חייב חתך של עור הקרקפת, והותיר צלקת באורך 33 ס"מ וברוחב 2X3 מ"מ, וזאת בנוסף לצלקת שנותרה מהחתך בעור באורך 3 ס"מ וברוחב 3 מ"מ. שתי הצלקות מהוות אלמנט מכער. לפיכך קובע המומחה 10% נכות צמיתה במובן האסתטי, בהתאם לפריט 75 (2)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח לאומי (קביעת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז 1956.
-
פרופ' דב אופיר, מומחה אף אוזן גרון, בדק את התובע ומצא כי סטיית מחיצת האף היתה קיימת עוד לפני התאונה. התובע התלונן על אובדן חוש הריח, אולם אין פגיעה בחוש הטעם ולכן אין גם נכות. המומחה קבע כי יש צורך במינוי ניורולוג עקב תלונות על כאב ראש וירידה בריכוז ובזיכרון.
-
פרופ' תמיר בן חור, מומחה בניורולוגיה, בדק את התובע וקבע כי אין עדות לפגיעה מוחית, לדמם או קונטוזיה מוחית. עם זאת התובע מתלונן על כאבי ראש וסחרחורות. אירועי התעלפות מתועדים גם לפני התאונה. נוכח כאבי ראש נמשכים, על רקע שברים מרובים בעצמות הפנים, קובע המומחה נזק נוירולוגי של 5% נכות צמיתה, לפי פריט 34 (ב), חלקי ומותאם, לתוספת לתקנות הביטוח לאומי (קביעת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז 1956.
-
לצורך מתן הצעת פשרה, הבאתי בחשבון את כל האמור בכתבי הטענות ובתחשיבי הנזק של הצדדים על נספחיהם. בין השאר הבאתי בחשבון כי מדובר בנזק קשה, העומד על 14.5% נכות צמיתה. יחד עם זאת, מירב הנכות אסתטי בלבד. הנכות הנוירולוגית הינה נמוכה יחסית, ואיננה מצדיקה הפסקה מוחלטת של העבודה כפי שנעשה בפועל. עם זאת, הבאתי בחשבון כי מדובר בפגיעה קשה, אשר הצריכה היעדרות לתקופה ממושכת של כ- 91 יום, ניתוחים וטיפולים רבים. גם מיקום הצלקת, אף שמדובר בעניין אסתטי, משפיע על הערכת הנזק.
-
נוכח האמור לעיל מציע בית המשפט לצדדים, לסיים התיק בפשרה על פי הנתונים הבאים:
-
בגין אובדן שכר לעבר – 38,000 ₪.
-
בגין הוצאות רפואיות, נסיעות ועזרה לעבר – 15,000 ₪.
-
-
-
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
