ת"א 60383-06-14 עבידאת חברה לבניה בע"מ נ' בנק ירושלים בע"מ. ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי ירושלים |
60383-06-14
19.2.2016 |
|
בפני השופט: משה דרורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: עבידאת חברה לבניה בע"מ - באמצעות עו"ד חסן אגבאריה |
הנתבעים: 1. בנק ירושלים בע"מ 2. כלל 3. חברה לביטוח בע"מ 4. חגי אולמן 5. כונס נכסים 6. אמיר שהם 7. כונס נכסים - נתבעים 1-4 באמצעות 8. חפציבה בניה פיתוח והשקעות בע"מ (בפירוק) 9. חפציבה שיכון ופיתוח בע"מ - נתבעות 5-6 באמצעות המנהל המיוחד מטעמה 10. המפרק יצחק מולכו 11. באמצעות יעקב מלצר עו"ד חגי אולמן עו"ד אמיר שהם עו"ד יצחק מולכו עו"ד יעקב מלצר |
| החלטה | |
כללי
-
בפניי בקשות הדדיות של שני צדדים להליך, לחיוב בהוצאות משפט ובשכ"ט עו"ד (להלן: "הבקשות"), בגין התביעה שהוגשה בתיק זה, ואשר הסתיימה בהסכם פשרה, שניתן לו תוקף של פסק דין.
-
הסכם הפשרה (להלן: "הסכם הפשרה"), נחתם ביום 26 לחודש נובמבר 2015, ע"י שלושה צדדים, ואלו הם: התובעת, הנתבעים 1-4, וכן נתבעות 5-6 (להלן: "הצדדים").
-
הבקשות שבפניי, הוגשו ע"י התובעת וכן ע"י נתבעות 5-6 בלבד, לאור הסכמה דיונית אליה הגיעו הצדדים במסגרת הסכם הפשרה, לעניין פסיקת ההוצאות ושכ"ט עו"ד, לפיה, לא יהיה צו להוצאות משפט, ושכ"ט עו"ד בין התובעת לבין הנתבעים 1-4 (ראה: סעיף 2 להודעת הצדדים על הסכם הפשרה).
-
ראשית, אציג את התביעה ואת הרקע שקדם לה.
לאחר מכן, אביא את תיאור ההליכים בתיק שקדמו להסכם הפשרה, ככל שהם קשורים לצדדים שהגישו את הבקשות, דהיינו: לתובעת ולנתבעות 5-6, כדי שיהיה ניתן להבין את עמדותיהן. יש בכך כדי להאריך את תוכן החלטה זו, אך אין מנוס מכך, כדי להבין את היקף הנושאים שבגינם מבוקש שכ"ט עו"ד בתיק זה.
בפרק שלאחריו, אציג את טענות הצדדים ביחס לבקשה.
בחלק הדיון, אתייחס לשאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים, ואכריע בהן.
הצדדים
-
התביעה הוגשה על ידי התובעת, "עבידאת, חברה לבנייה בע"מ", ביום 30.06.14, ומהותה, כמצוין בכותרתה, הינה זו: כספית, חוזית, נזיקית ועשיית עושר ולא במשפט. התובעת, כך על פי כתב התביעה, הינה חברה לבניין, והיא קבלן ביצוע עבודות בניה ועוסקת בבניה, שיפוץ וגימור (להלן: "התובעת").
-
בהתאם לכתב ההגנה, שהוגש מטעם הנתבעים 1-4, ביום 11.05.2004, נרשם לטובת הנתבעים 1-2, שהם: בנק ירושלים בע"מ וכן "כלל" חברה לביטוח בע"מ, שעבוד "פארי פאסו" על כל זכויות הנתבעת 6 במגרשים 110 ו-111, בשכונת מחסיה בבית שמש (ראה סעיף 47 לכתב ההגנה).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|