פלדמן, וינוגרד ושות, משרד עו"ד נ' גמול יהוד בע"מ ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי תל אביב -יפו |
59695-02-25,39362-03-25
25.1.2026 |
|
בפני השופטת העמיתה: יהודית שבח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
משיב / מבקש האישור: פלדמן וינוגרד ושות' - משרד עו"ד עו"ד גל ספקטור |
מבקשות הביטול: 1. גמול יהוד בע"מ 2. גמול נדל"ן למגורים בע"מ עו"ד שי שמש |
| פסק דין | |
בקשה לאישורו וביטולו של פסק בוררות שניתן על ידי כבוד הבורר עו"ד סורין גנות ביום 23.02.2025 אשר הורה על אכיפתו של הסכם הנושא את התאריך 11.06.2022, חייב את מבקשות הביטול לשלם למשיב סך של 3,200,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית, הורה למבקשות למסור דו"ח בדבר כספים שקיבלו או יקבלו , אף חייבן בהוצאות הבוררות בסך 53,000 ₪ בצירוף מע"מ ובשכר טרחת עורך דין בסך 160,000 ₪ בצירוף מע"מ.
1. החברה המבקשת 1 היא בעלת הזכויות במקרקעין הנמצאים בתחומי העיר יהוד מכוח הסכם פיתוח מול רשות מקרקעי ישראל שנת 2006 והמכונים "מתחם השלושה". החברה המבקשת 2 מחזיקה במניותיה של המבקשת 1 (שתיהן תיקראנה להלן בצוותא- גמול יהוד). לחברת האם של שתי החברות לעיל – גמול חברה להשקעות בע"מ (להלן- גמול השקעות) מונה נאמן. בעל המניות בגמול יהוד הוא רענן אלוני (להלן- אלוני) נגדו ניתן צו פתיחת הליכים במסגרת תיק חדל"פ בחודש מאי 2023. המשיב/מבקש האישור הוא שותפות עורכי דין אשר ייצגו את גמול יהוד במשך שנים לא מעטות עד שפוטרו על ידה (יקרא/ו להלן – משרד פלדמן או פלדמן)
2. לא אסקור את הרקע העסקי והמשפטי של גמול יהוד בכל הנוגע למקרקעי מתחם השלושה, נחוץ עבורו כרך נפרד, בהיותו רב מימדים הן בהיקף, הן בתקופה, והן במספר ההליכים המשפטיים, לרבות בוררות, שננקטו ועודם תלויים ועומדים במגוון ערכאות, אלא אסתפק באזכור אותם ההליכים הנדרשים ישירות להכרעה בבקשות האישר/ביטול שלפני.
3.ביום 06.11.2012 מכרה גמול יהוד את זכויותיה בפרויקט לחברה בשם י.ר – אחים עזרא חברה לבנין בע"מ (להלן- עזרא) בהסכם הקרוי "הסכם התמורות" ובשנים מאוחרות יותר, נוכח קשיים כספיים, נטלה הלוואות, בתיווכו של עו"ד פלדמן, מחברה בשם צרפתי צבי ושות' חברה לבנין וקבלנות בע"מ (להלן- צרפתי) בסכום כולל של 8,000,000 ש"ח בשני הסכמי הלוואה מהימים 04.09.2022 ו- 16.03.2023. גמול יהוד מנסה להתנער הן מהסכמיה עם עזרא והן מהסכמיה עם צרפתי ובסוגיה זו מתנהלים מספר הליכים בבית המשפט המחוזי מרכז.
4. לצד הסכסוך עם עזרא ועם צרפתי, מסוכסכת גמול יהוד גם עם פלדמן התובע ממנה גם את שכר הטרחה בגין ייצוגה המשפטי בעבר, לגביו כבר קיים פסק דין חלוט, גם את התמורה לפי הסכם שנערך בתקופה מאוחרת יותר ועוד ידובר בו להלן.בקליפת אגוז יאמר שפלדמן הגישו נגד גמול יהוד ונגד עזרא בשנת 2013 תביעה כספית על סך 7,780,310 ₪ בה דרשו שכר טרחה המגיע להם לטענתם בגין ייצוגה עד לפיטוריהם. תביעה זו הסתיימה בפסק דין חלקי לטובת פלדמן [תא (מרכז) 36194-09-13]. גם משרד פלדמן וגם גמול יהוד הגישו לבית המשפט העליון ערעורים על פסק הדין, ואלו הסתיימו בהסדר פשרה מיום 31.10.2018 שקיבל תוקף של פסק דין ביום 08.01.2019 (ע"א 1385/18 גמול יהוד נ' פלדמן, וינוגרד ושות', עו"ד). הפשרה כללה שלוש חלופות לתשלום שכר הטרחה במקרה שתביעת גמול יהוד לביטול הסכם התמורות עם עזרא תידחה: האחת, המשך הטיפול המשפטי על ידי פלדמן; השנייה, זכאות פלדמן לקבל "יחידת דיור אחת בשווי ממוצע יחידות הדיור שיועדו למפונים" במתחם, והשלישית, תשלום שווה ערך לדירה לעיל.(להלן- פסק הדין) פסק הדין הפך חלוט; תביעת גמול יהוד שהתנהלה בבוררות נדחתה; משרד פלדמן לא חזר ככל הנראה לייצג את גמול יהוד; אך התשלום נושא פסק הדין טרם שולם..
5. בין לבין נקלעו גמול יהוד ואלוני לקשיים כספיים. במסגרת בקשה למתן הוראות שהוגשה על ידי הנאמן לביצוע הסדר נושים לחברת גמול השקעות, בה עתר לביטול ההתקשרות עם עזראת (להלן- בקשה 65) נדרשה ערבות בנקאית לצורך קבלת סעד זמני נגד עזרא, וזו התאפשרה אודות לקשר שנוצר בין גמול יהוד לבין צרפתי, בתיווכו של עו"ד פלדמן, לפיו העמידה צרפתי לגמול יהוד הלוואה בסדר גודל של 8,000,000 ₪ בשני הסכמי הלוואה מהשנים 2022 ו-2023.
ההסכם מיום 11.06.2022
6. הולדתו של ההסכם הנושא תאריך 11.06.2022(להלן - ההסכם), המצוי במוקד הדיון, בשתי הלוואות לעיל, בהיות עו"ד פלדמן הגורם שיצר את הקשר בין גמול יהוד לבין צרפתי, ובדרישת התמורה שדרש עו"ד פלדמן בגין תווך זה. ההסכם מכריז על עצמו ככזה שנערך ביום 11.06.2022 בין גמול יהוד (שתי החברות) ואלוני כערב לבין "עורך דין מושיק פלדמן (האיש, במובחן מהמשרד -עו"ד פלדמן). בגוף ההסכם פורט הרקע לעריכתו: "והואיל ופלדמן הציע לגוף מסחרי אותו הוא מייצג להעמיד את הערבות ובתמורה לרכוש מגמול את זכויותיה במקרקעין ובפרויקט ככל שתבוטל ההתקשרות בין גמול לבין האחים עזרא...". עו"ד פלדמן התחייב תחת הכותרת "הצהרות הרוכש" כי "ככל שייקבע על ידי בית המשפט הדן בבקשה כי על הנאמן ל(ה)פקיד ערבות כספית כתנאי לקבלת סעד זמני... ייגרום פלדמן לכך שמי מלקחותיו (להלן: 'הרוכש') יעמיד את הערבות הנדרשת במועד ובסכום שייקבע..."וכך הוגדרה התמורה האמורה להשתלם לעו"ד פלדמן בגין יצירת הקשר האמור: "בתמורה, מתחייבת גמול בהתחייבות בלתי חוזרת... יתרת התקבולים שיתקבלו בידי גמול יתחלקו בין הצדדים (גמול מצד אחד ופלדמן) בחלקים שווים ביניהם" (סעיף 5.3). וכן , "לרוכש תינתן אפשרות לרכוש (75%) מן המקרקעין במחיר הצעה שתוגש לגמול בגין המקרקעין...." (סעיף 5.4)סעיף 7 להסכם נושא את הכותרת "בוררות", ולפיו: "בכל חילוקי דעות ו/או מחלוקת שיתגלעו בין הצדדים לעניין ביצוע ההסכם ו/או הפרתו, לרבות בכל האמור בחלוקת העיזבון ביניהם ו/או בכל דבר האמור בהסכם זה יימסרו להכרעה של בורר שזהותו תוסכם בין הצדדים. בהיעדר הסכמה, ימונה הבורר על ידי יו"ר מחוז ת"א של לשכת עורכי הדין. הבורר יכהן כבורר יחיד (להלן: 'הבורר') והכרעתו תחייב את הצדדים לכל דבר ועניין". בסיפא להסכם, מתחת לכותרת "ולראיה באו הצדדים על החתום", מודפסים בצד ימין שמותיהם של גמול נדל"ן למגורים בע"מ, גמול יהוד בע"מ, ורענן אלוני, ומשמאלם, מודפסת המלה "הרוכש" ומעליה מתנוססת החותמת מ. פלדמן, עו"ד מס' רישיון 17319. כפי שנראה להלן, גמול יהוד טוענות שהחתימות הנחזות להיות חתימתן על ההסכם מזוייפות.
הבוררות
7. בעקבות פניית משרד פלדמן ללשכת עורכי הדין, שלא נסתר שהעתק ממנה לא הועבר בזמן אמת לגמול יהוד, מונה עו"ד סורין גנות כבורר.משרד פלדמן הגיש לבורר נגד גמול יהוד תביעה כספית (על סך 22,000,000 ₪) בה עתר לסעדים הבאים: סך של 2,700,000 מכוח פסק דין שניתן בע"א 1385/18, המוזכר בסעיף 4 לעיל) המשקף את ערכה של דירה ממוצעת; צו לאכיפת ההסכם מיום 11.06.2022, ולחלופין סך של 20,000,000 ₪ - התמורה המוערכת הצפויה לפי ההסכם; וכן חיוב המשיבה 1 למסור דו"ח בדבר הכספים אותם קיבלה ותקבל מעזרא. גמול יהוד לא התייצבו לבוררות, גם לא הגישו כתב הגנה, אלא הודיעו לבורר באמצעות בא-כוחם כי הם כופרים בסמכותו, כי מעולם לא הסכימו למינויו כבורר, כי ההסכם הכולל את תנית הבוררות הוא מזויף, וכי היה ויינתן פסק בוררות "הרי שמכוח סעיף 24 לחוק הבוררות מרשתי תדרוש לבטלו מאחר ולא היה מעולם הסכם בוררות בתוקף וכן על פי כל דין" (מכתב עו"ד שי שמש מיום 26.11.2024 בנוסף לדוא"ל בתוכן דומה ששלח לבורר מיום 18.09.2024)
פסק הבוררות
8. בפסק הבוררות שניתן ביום 23.02.2025 חויבה גמול יהוד:
-
לשלם לפלדמן סך של 3,200,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית – המשקף את שכר הטרחה שנפסק לטובת פלדמן בפסק דין;
-
צו ל"אכיפת ההסכם בין הצדדים מיום 11.6.2022"
-
למסור לפלדמן "דו"ח מאומת בידי רו"ח בדבר הכספים אותם קיבלה ותקבל הנתבעת 1 מהאחים עזרא עד למועד השלמת קבלת התמורות..."
כן חויבו גמול יהוד בהוצאות הבוררות בסך 53,100 ₪ פלוס מע"מ ובסך 160,000 ₪ פלוס מע"מ בגין שכר טרחת עורך דין.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|