- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 5870-03-14 משה נ' אושרי רז "סושי בשוק"
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
5870-03-14
14.12.2014 |
|
בפני הרשם: אורי פוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: אושרי רז "סושי בשוק" |
משיב: מנשה משה |
| החלטה | |
ביום 29.05.14 ניתן כנגד המבקשת פסק דין בהיעדר הגנה.
בפני בקשה לביטול פסק הדין, כדלקמן:
מתצהיר בעלים/מנהל המבקשת עולה כי כתב התביעה לא הומצא לידי המבקשת ו/או לידיו ואילו פסק הדין נמסר לו על ידי שכן המתגורר מעל המבקשת, שלטענתו הונח בתיבת הדואר שלו. מיד עם קבלת פסק הדין פנה לעורך דין להגשת הבקשה שלהלן.
לגופו של עניין, המבקשת התקשרה עם המשיב בהסכם לשיפוץ עסק מסעדנות חדש שרכש (להלן:" העסק"). אולם, המשיבה הפרה באופן יסודי את הסכם ההתקשרות, הן ברמת ביצוע העבודות והן באי-עמידתה בלוח הזמנים שנקבע. לנוכח האמור, הפסיקה המבקשת את עבודת המשיב והביאה קבלן אחר במקומו. המשיב ביקש פיצויים בסך 100,000 ₪ בגין הפסקת עבודתו ואף איים על מנהל המבקשת, ולדבריו: "עד מחר לא יהיה לך עסק". עוד באותו הלילה נפרץ העסק על ידי "אלמונים" (ללא כל סימני פריצה) אשר גרמו נזק רב בסך אלפי שקלים, יוזכר כי למשיב היה מפתחות לעסק.
בתגובתו טוען המשיב כי כתב התביעה נשלח למבקש בדואר רשום, ומאחר שחזר מהטעם "לא נדרש", נשלח שוב במסירה אישית על ידי שליחה אם כי המבקש סרב לחתום. כמו גם, פסק הדין הומצא במסירה אישית ושוב סרב מנהל המבקשת לחתום על אישור המסירה. עוד טוען המשיב כי טענות המבקשת לגופו של עניין נטענו בעלמה, שכן מלבד לתצהיר, לא צורף כל מסמך להוכחתן.
בתשובה לתגובה חוזר מנהל המבקשת על טענותיו בבקשתו המקורית ומוסיף כי תצהיר השולחת הינו שקרי וכי מוזר ששמה של השליחה בתצהירים וכן באישור המסירה הינו איציק ארזי.
אין לכחד כי למתן פסק דין בהיעדר, עלולות להיות השלכות משמעותיות לבעל הדין שפסק הדין ניתן כנגדו, זאת בלא שהתובענה התבררה במלואה ומבלי שלמבקש נתנה הזדמנות להוכיח הגנתו. משכך, ראוי שהשימוש בסנקציה זו יישמר למקרים קיצוניים בהם נראה זלזול בוטה בהליך המשפטי, או מקרים בהם לא עלה בידי הנתבע להראות סיכויי הגנה כלשהם. לא כך המקרה דנן.
לנוכח האמור, הואיל ועולה חשש כי המבקש אכן לא קיבל את כתבי בי-הדין, בהתאם לתקנה 214 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ובשים לב כי בית המשפט יעדיף בירור מחלוקות לגופן על פני מתן פסקי דין על יסוד נימוקים טכניים ו/או מחדלים דיוניים של מי מבעלי הדין, אני מורה על ביטול פסק הדין מחובת הצדק.
הנתבעת תגיש כתב הגנה בתוך 30 יום, מיום קבלת ההחלטה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
