ת"א 58127-05-15 חן נ' בובליל

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
58127-05-15
19.12.2016
בפני השופט:
נווה ערן

- נגד -
תובעת:
נאוה חן
נתבע:
יששכר בובליל
החלטה

החלטה זו ניתנת בהמשך ובזיקה לפרוטוקול בית משפט מיום 19.12.16.

יש להצטער על כך שתיק שהיה קבוע להוכחות נדחה והפכתי את הישיבה לישיבת ק.מ. מורחב וזאת לאור טענות שהושמעו מפי הנתבע כי התובעת הסתירה ממנו מסמכים במסגרת גלוי מסמכים כאשר חלקם בא לידי בטוי בתצהיר אשר הגישה ובנסיבות אלה הוגשו על ידו מספר בקשות:

הבקשה הראשונה של הנתבע היא להוציא מהתצהיר את התמליל שהוגש על ידה יחד עם קלטת של הקלטה עם התובעת וזאת לאחר שתצהיר זה לא גולה במסגרת גלוי מסמכים.

על בקשה זו הגיב ב"כ התובעת בפרוטוקול בית המשפט מיום 19.12.16 בציון כי מדובר בטעות שמן הסתם נעשתה בתום לב.

עוד טוען הנתבע כי בתצהיר תשובות לשאלון נמנעה התובעת מלהשיב לשאלות הנוגעות בהתייעצות אליה פנתה עם עו"ד יונגר הגם שנשאלה בעניין שאלות ספציפיות ונמנעה גם מלצרף מסמכים הנוגעים להתייעצות זו.

התייעצות זו חשובה בין השאר לטענת הנתבע על רקע טענות של התיישנות התביעה על פי חוק חוזה בטוח והצורך בהתייעצות עם עורך דין בהקשר זה.

אעיר ואציין כי ב"כ התובעת טוען כי התייעצות זו נעשתה לאחר חלוף שלוש השנים על פי חוק חזוה בטוח ואולם מכל מקום אכן לא ענתה התובעת על השאלות שנשאלה בהקשר זה.

נקודה נוספת שעלתה נוגעת לסיום התיק שהתנהל בבית המשפט השלום בחיפה שמספרו 39178-04-14 בפני כבוד השופט רוזינס.

בתיק זה תבעה התובעת את אותם תגמולי ביטוח ממספר גופים ובתוכם חברת כלל וכן סוכן הבטוח סולימאני וסוכן הבטוח הנתבע בתיק בפני, מה ישראל בובליל.

הסתבר כי חברת כלל בשמה ובשם הסוכן סולימאני שילמה לתובעת פשרה חלקית בשיעור של 200,000 ₪ והתובעת ביקשה להמשיך בהפרש התביעה מול הנתבע בפני מר יששכר בובליל, אלא שתביעה זו נמחקה על רקע של אי מילוי הליכים מקדמיים, אותם הליכים מקדמיים נשוא החלטה זו.

לטענת הנתבע, נמנעת התובעת מלצרף את מלוא המסמכים הנוגעים להסדר עם כלל, לרבות התכתבויות ופוליסות ובעניין זה גם הוגשה על ידה בקשה למתן הודעה לצד ג', לחברת הבטוח כלל על רקע אותו הסדר פשרה שהיא לא היתה שותפה לו, כאשר הנתבע הנוכחי נתבע על הסכום היחסי בפוליסה אשר לא שולם על ידי כלל.

בהקשר זה טען ב"כ התובעת כי כל המסמכים גולו במסגרת התצהיר וכי אין מסמכים נוספים. בשולי הדברים צויין כי התביעה התיישנה בעליל ונכונותה של כלל לשלם את סכום הפשרה היחסי נבעה בין השאר על רקע מערכת היחסים עם סוכן הבטוח סולימאני והתובעת ולכן אין כל מקום למשלוח הודעה לצד שלישי.

לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים להלן החלטותיי:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>