ת"א 57689-04-13 תעשיות רדימיקס ישראל בעמ ואח' נ' פי. אס. צהלה בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
57689-04-13
14.7.2016 |
|
בפני השופט: אחסאן כנעאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: חיה מרים פירו עו"ד עוז אלדד |
נתבעים: תעשיות רדימיקס ישראל בע"מ עו"ד אורי רוזן |
| החלטה | |
|
לפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה כנגד המבקשת.
המבקשת טוענת בבקשתה כי הייתה מודעת להליכים בתיק זה אך יחד עם זאת סמכה על הנתבעת מס' 5, שהינו בנה, שיופיע לדיון שהיה קבוע ליום 2.2.2016 כאשר הוא מסר לה ששכר את שירותיו של עו"ד בשם שחר. לכן קיבלה הופתעה לקבל אזהרה בתיק ההוצאה לפועל שנפתח כנגדה. לגופו של עניין בפי המבקשת טענות הגנה בפני התביעה. על מנת שאפרט את טענותיה אציין כי מדובר בתביעה כספית שהגישה התובעת בגין בטון שסופק לבעלה המנוח שעבד כקבלן להקמת מבנה. המנוח שימש קבלן משנה לקבלן הראשי איליה אוזמו. עוד טענה כי בזמן שהמנוח עבד בפרויקט סופק על ידי המשיבה בטון פגום ולכן הוא לא היה חייב לשלם בעדו. המשיבה הייתה צריכה לספק בטון תקין אך הדבר ארך זמן והמנוח יצא מהפרויקט בטרם סופק הבטון התקין. התחייבות המנוח ככל שניתנה ניתנה לשלב הראשון בו סופק הבטון הפגום.
המשיבה בתגובה טוענת כי פסק הדין ניתן ביום 20.3.2016 ובמועד הגשת הבקשה טרם עברו 30 הימים הקבועים בחוק לפתיחת תיק הוצאה לפועל. לכן טענת המבקשת כי קיבלה אזהרה אינה נכונה שכן לא נפתח תיק הוצאה לפועל. הביטול המבוקש הינו לפי שיקול דעתו של בית המשפט. אין טענת הגנה טובה בפי המבקשת שכן הבטון נבדק ונמצא תקין.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי לנכון לקבל את הבקשה אם כי בתנאים.
אני מקבל את הטענה כי הביטול במקרה זה הינו לפי שיקול דעתו של בית המשפט ולא מחובת הצדק לאור העובדה שהמבקשת מודה כי הייתה מודעת להליכים ואין בפיה טענה כי לא קיבלה את כתב התביעה המתוקן.
המבקשת חדלה ולא דאגה בצורה נאותה לפקח כי אכן בנה מטפל בהליכים כפי שטענה. יחד עם זאת ניתן לרפא את מחדלה על ידי פסיקת הוצאות והתנאת תנאים לביטול פסק הדין. באשר לסיכויי ההגנה אלה נראים כלא טובים. המנוח חתום לכאורה על ערבות לתשלום תמורת הבטון כאשר הנערב הייתה חברה בבעלותו (להלן: "החברה"). המנוח מסר שיק שמשכה החברה לתובעת ששיק זה חולל. לכן נראה כי טענת המבקשת לפיה הקבלן "אוזמו" הוא שאמור לשלם אינה תואמת את הראיות המצויות לפני. יתרה מכך, בכתב הגנה שהגיש בזמנו המנוח נטען כי הקבלן הראשי היה אור עמידר ולא אוזמו דבר המעלה תמיהה.
באשר לטענה כי ההתחייבות לתשלום הינו רק בעבור השלב הראשון כאשר בשלב זה המשיבה סיפקה בטון פגום הרי טענה זו נסתרת מכתב ההגנה שהוגש בזמנו על ידי המנוח בו כלל לא הועלתה טענה זו. המבקשת טוענת כי העבודות אינם בידיעתה והיא ניזונה מבעלה המנוח שסיפר לה בזמנו. לכן תמוהה בעיני שטענה כה מרכזית לא הועלתה על ידו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|