- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 57610-08-16 גאווי נ' טגר ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
57610-08-16
13.9.2016 |
|
בפני השופטת: מיכל הירשפלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: האני יעקוב גאווי |
נתבעים: 1. ניסים טגר 2. משה זוהר 3. משטרת ישראל (פורמלי) 4. עירית ירושלים (פורמלי) |
| החלטה | |
|
בפני בקשה למתן צווי עשה וצווי מניעה זמניים במעמד צד אחד ובטרם הגשת תביעה עיקרית.
א. מבוא: הבקשה בתמצית והצדדים לה
בבקשה מתבקש בית המשפט ליתן תשעה צווים, חלקם צווי מניעה וחלקם צווי עשה, שעניינם עבודות בניה שבוצעו ומבוצעות, בדירתו של המשיב 1 (להלן – המשיב) ברח' אור החיים 2 בעיר העתיקה בירושלים, בחצר ברחוב אור החיים 2 ובחדר איחסון ואשפה הסמוך להם.
המבקש, לטענתו, מתגורר בדירה בקומת הקרקע ברח' אררט 2, ברובע הארמני בעיר העתיקה בירושלים והוא דייר מוגן בדירה השייכת לפטריארכיה הארמנית בירושלים. המשיב, לטענתו, הוא המחזיק והבעלים הרשום של זכות שכירות ארוכת מועד בדירה בבנין שברח' אור החיים 2, הנמצא ברובע היהודי בעיר העתיקה וממוקם מול ביתו של המבקש, כשסימטה (סימטת אררט) מפרידה ביניהם. המשיב 2, פועל, לטענתו, מטעם המשיב כמנהל הפרויקט שבמסגרתו מתבצעות עבודות שיפוצים ובניה בדירתו.
המשיבות 3 ו-4 הם משטרת ישראל ועירית ירושלים, שנרשמו כ"משיבות פורמאליות", ובית המשפט התבקש להורות להן לסייע בידי המבקש באכיפת הצווים שהתבקשו, ככל שאלה ינתנו.
הצדדים זומנו לדיון בבקשה. לדיון התייצבו המבקש והמשיבים וכן ב"כ המשיבה 4, עיריית ירושלים. בפתח הדיון הגישו המשיבים 1 ו-2 (להלן – המשיבים) תצהירי תשובה מטעמם.
ב. טענות המבקש
לטענת המבקש, הכניסה לדירתו עוברת דרך חצר משותפת למספר דירות החולקות את השימוש בחצר, כאשר הגישה היחידה לחצר ולכניסות לאותן דירות היא מרח' אררט 2. לטענת המבקש, בכניסה לחצר מצד שמאל קיים חדר בודד אשר שימש ומשמש את המבקש ואת שכניו, ואותם בלבד, כחדר אשפה ואיחסון (להלן – החדר). לחדר שער כניסה מברזל עם מנעול שכל דייר בחצר החזיק במפתחות שלו. המבקש טען בבקשתו, כי למיטב ידיעתו, החדר נמצא בבעלות הפטריארכיה הארמנית.
לטענת המבקש, הקיר הפנימי של החדר פונה מצידו השני לכיוון חצר של דירה או דירות ברח' אור החיים 2, ברובע הארמני, המקביל לרחוב אררט. המבקש טען, כי למיטב ידיעתו המשיב הוא המחזיק ו/או הבעלים ו/או השוכר ו/או המשתמש בדירה הצמודה ו/אן הפונה לכיוון החצר ברח' אור החיים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
