חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שחם נ' חברת פרויקט בוטיק הס 40 בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום הרצליה
57503-10-19
16.2.2022
בפני השופט:
גלעד הס

- נגד -
התובעים:
1. רון שחם
2. הדסה שחם

עו"ד יואב הר עוז
הנתבעים:
1. חברת פרויקט בוטיק הס 40 בע"מ.
2. שמעון שפיל
3. ליאוניד שפיל
4. יפתח קפלן

עו"ד זהר אנגלנדר
פסק דין
 

רקע

  1. תיק זה עניינו תביעה שהוגשה על ידי ה"ה רון והדסה שחם (להלן: "התובעים") כנגד הנתבעת 1, חברת פרויקט בוטיק הס בע"מ (להלן: "הנתבעת") וכן כנגד בעל המניות ונושאי המשרה בה (להלן: "הנתבעים 2-4"). בכתב התביעה טענו התובעים כי במסגרת פרויקט תמ"א 38, התקשרו בהסכם עם הנתבעת לצורך ביצוע שיפוץ נרחב בדירת התובעים (להלן: "הנכס" או "הדירה"), אולם הנתבעת לא עמדתה בהתחייבותה והותירה את הדירה לא משופצת עם נזקים וליקויים. בשל הפרה נטענת זו, טענו התובעים כי נגרמו להם נזקים שונים ועתרו לסעדים כספיים שונים בסך כולל של 1,248,035 ₪.

  2. הנתבעת הגישה כתב הגנה במסגרתו טענה, בין היתר, כי הפסקת ביצוע השיפוץ הייתה בהסכמת הצדדים וכי היא נכונה לעמוד בהתחייבותה להשלמת העבודות בנכס.

    אציין, כי הצדדים צרפו לכתבי הטענות המקוריים חוות דעת מומחים מטעמם.

  3. לאחר הגשת כתבי הטענות המקוריים, הסכימו הצדדים למינוי מומחה מטעם בית המשפט, ובהתאם לכך ביום 24.2.2020 מונה אינג' ארתור וייס כמומחה מטעם בית המשפט (להלן: "המומחה").

  4. ביום 12.5.2020, הגיש המומחה את חוות דעתו (להלן: "חוות הדעת הראשונה"). כמו כן, התובעים שלחו שאלות הבהרה אל המומחה והמומחה השיב על השאלות באופן מפורט.

  5. ביום 23.6.2020, התקיים לפני דיון קדם משפט במסגרתו הסכימו הצדדים כדלהלן:

    "כי יתאפשר לנתבעת לסיים את הדירה בהתאם להסכם ולחוות דעת המומחה, כאשר בסיום העבודות, יוזמן פעם נוספת המומחה מטעם בית המשפט לבחון האם אכן העבודות הסתיימו וכן, אם קיימים ליקויים, מה יש לתקן ומה עלות התיקון."

    כמו כן, קבעתי כי ימונה מפקח על ביצוע העבודות.

  6. לאחר מכן, בדיון קדם משפט נוסף שהתקיים לפני ביום 13.9.2020 התברר, כי העבודות בדירה לא הסתיימו. לאור זאת, נקבעו מועדים להשלמת העבודות ולהגשת דוח נוסף מטעם המומחה.

  7. כמו כן, טרם הדיון האמור, הגישו התובעים בקשה להרמת מסך ההתאגדות וצירוף נתבעים. במסגרת הבקשה ביקשו התובעים לצרף את הנתבעים 2-4, שהינם בעלי המניות ונושאי המשרה בנתבעת, כנתבעים נוספים ולהרים את מסך ההתאגדות. במסגרת הדיון קבעתי, כי הבקשה תימחק ואפשרתי לתובעים להגיש בקשה מסודרת לתיקון כתב התביעה.

    ביום 23.11.2020, הגישו התובעים בקשה לתיקון כתב התביעה בצירוף כתב תביעה מתוקן. במסגרת בקשת התיקון ביקשו התובעים, בין היתר, לצרף את הנתבעים 2-4 כנתבעים בתביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>