ת"א 56030-04-13 טאטור ואח' נ'ח.ר. עדן לבניין ופיתוח בע"מ ואח' 26 פברואר 2015

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
56030-04-13
26.2.2015
בפני השופט סגן הנשיא:
רמזי חדיד

- נגד -
התובע:
מוחמד טאטור
עו"ד ח. אבו חוסיין
הנתבעות /צד ג'/ צדדי ד':
1. ח.ר. עדן לבניין ופיתוח בע"מ
2. מנורה מבטחים ביטוח בע"משתיהן באמצעות ר.ניר - ענבי נגדויטאמד תעשיות פרמצבטיות בע"מ – ניתן פס"ד נגד1. ח.ר. עדן לבניין ופיתוח בע"מ – ניתן פס"ד2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ – ניתן פס"ד

עו"ד ר.ניר - ענבי
פסק דין
 

1.התובע עותר למחיקת התביעה בעוד כי הנתבעות מתנגדות לבקשה.

 

2.התובע הגיש תביעה נזיקית בגין תאונת עבודה בה היה מעורב. במסגרת התביעה הגישו הצדדים חוות דעת רפואיות ובית המשפט מינה מומחה מטעמו בתחום הנפשי. כמו כן, הצדדים הגישו תחשיבי נזק ובית המשפט נתן את הצעתו.

 

3.התובע טוען כי לאור חילוקי דעות שהתגלעו בינו לבין בא כוחו, הוא מבקש למחוק את התביעה בעוד כי לטענת הנתבעות, התובע לא היה שבע רצון מהצעת הפשרה שהעלה בית המשפט ולפיכך הוא מבקש למחוק את התביעה ולהגישה מחדש, בתקווה כי הדיון בה יהיה בפני פורום אחר, דבר שאין לתת לו יד. לחילופין, ככל והתביעה תימחק, הנתבעות מבקשות לחייב את התובע בהוצאות משפט בסכום משמעותי, שסילוקן יהיה תנאי לחידוש התביעה, ההליכים שהתנהלו במסגרת התביעה יחייבו גם במסגרת התביעה שתוגש וכן ייקבע כי התביעה החדשה תנותב לדיון בפני פורום זה.

 

4.שקלתי את טענות הצדדים, ומצאתי להיעתר לבקשה, אף כי בתנאים.

 

5.התובע מבקש למעשה להפסיק את התובענה, ובהתאם לתקנה 154 לתקנות סדר הדין האזרחי, לבית המשפט שיקול דעת בבקשה מסוג דא. לרוב, בית המשפט ייעתר לבקשה להפסקת תובענה ולא יכפה על התובע להמשיך בניהול התביעה, זאת אלא אם כן הדבר ישלול מהצד שכנגד יתרון בו זכה במסגרת התביעה.

 

6.במקרה דנן, קבלת הבקשה בתנאים כמפורט בהמשך, לא תשלול מהנתבעות יתרון כלשהו בו זכו במסגרת הליך זה.

 

7.הנתבעות טענו להוצאות ההליך בסכום משמעותי, אולם הן לא צירפו כל אסמכתא לעניין זה. יחד עם זאת, בהתחשב במהות ההליך, אכן אצא מנקודת הנחה כי הנתבעות הוציאו הוצאות בסכום לא מבוטל.

 

7.לא ניתן להתנות את הפסקת התובענה בניתוב התביעה החדשה שתוגש, ככל ותוגש, בפני פורום זה. אין למי מהצדדים זכות קנויה כי התביעה תנוהל בפני מותב זה או אחר והקצאת הגורם השיפוטי תיעשה כרגיל ובהתאם לכללים הנהוגים בבית המשפט.

 

8.לאור כל האמור לעיל, אני נעתר לבקשה ומורה על הפסקת התובענה.

 

ככל והתביעה תוגש מחדש, אזי ההליכים שננקטו במסגרתה, לרבות, אך לא רק, חוות דעת מומחים והסכמות אליהן הגיעו הצדדים, יחייבו במסגרת התביעה החדשה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>