חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 54630-05-15 עמותת בני ברוך נ' עמותת "העין השביעית" עיתונות עצמאית,חוקרת וחופשית (ע"ר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום הרצליה
54630-05-15
22.2.2016
בפני השופט:
יעקב שקד

- נגד -
תובעת:
עמותת בני ברוך
נתבעים:
1. עמותת "העין השביעית" עיתונות עצמאית חוקרת וחופשית (ע"ר)
2. שוקי טאוסיג
3. חנוך מרמרי
4. איתמר בן זקן

החלטה
 

 

1. בפני בקשה מאת הנתבעים למתן צו לגילוי ספציפי ותשובות לשאלון.

 

יצויין בתמצית כי המדובר בתביעה כספית בגין פרסום כתבה ע"י הנתבעים, העוסקת בפעילותה של התובעת בתחום לימוד הקבלה והיחס בינה לבין הלומדים במסגרתה. בליבת טענות התובעת טענה בגין עוולת לשון הרע, נוכח כך שלפי הנטען יוחסו לתובעת מאפיינים של כת.

 

2. הוגשה תגובה ובה נטען בין היתר כי הנתבעים לא פירטו את הרלבנטיות של המסמכים המבוקשים או של השאלות בשאלון. הוגשה גם תשובה לתגובה אשר חזרה על הבקשה, בחלקה הארי.

 

3. תחילה לענין המסמכים. בעמוד 3 לבקשה מפורטים המסמכים המבוקשים, ואין כל הסבר מדוע הינם רלבנטיים למחלוקת.

 

כך למשל מבוקשים כל המסמכים הנוגעים לארבעה תיקים המתנהלים בבית משפט כאשר לא נכתב מדוע הם קשורים לעניין ולו בעקיפין.

כך למשל מבוקשות תכתובות בנוגע לסדרת כתבות, ושוב, לא צוין מה עניינן של הכתבות למחלוקת. בתשובה לתגובה נטען (סעיף 3) כי הרלבנטיות היא כמעט "הדבר מדבר בעד עצמו".

 

בית המשפט אינו יכול לנחש במה עוסקים התיקים או הכתבות האמורות. ייתכן כי הם קשורים למחלוקת וייתכן שלאו, אך הדבר דרוש ביאור מפורש.

 

בתשובה לתגובה ניתנה התייחסות לסוג מסמכים אחד (סעיף 6) והוא התביעה בת.א. 23862-03-13 (ענין אהרן אפלבאום). כיוון שמר אפלבאום נזכר בכתבה נשוא התביעה לא מעט, ראיתי לנכון ליתן צו כמבוקש בבקשה בקשר לענין זה בלבד. לגבי יתר המסמכים שהתבקשו, בהעדר ביאור בדבר הרלבנטיות למחלוקת, הבקשה במתכונתה נדחית.

 

4. אשר לשאלון. שוב, לא בוארה הרלבנטיות של השאלות, אך בענין זה אכן ניתן ללמוד על כך מקריאת השאלות. בתגובה אין כל התייחסות לשאלות באופן פרטני.

 

לאחר עיון בשאלות ראיתי לנכון לחייב את התובעת להשיב להן (כך למשל השאלות מס' 12 – 15 ואחרות מכוונות מן הסתם למאפיינים כיתתיים לכאורה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>