ת"א 54168-04-15
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
54168-04-15
7.7.2015 |
|
בפני השופטת: אילת דגן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים/נתבעים: 1. יעקב אלמוג 2. ליז אלמוג |
/נתבעים: 1. יבגני שניידר 2. אירינה שניידר |
| החלטה | |
|
לפני בקשה להשהות את ההליכים בתיק כאן עד להכרעה בשאלת הבעלות במקרקעין בשטח שבמחלוקת, במסגרת ת.א 56391-06-15 המונח בפני בית המשפט המחוזי בחיפה.
הצדדים, שכנים הגרים בקוטג' עם קיר משותף ביניהם. הקוטג'ים רשומים בלשכת רישום המקרקעין כבית משותף הכולל שתי דירות כשלכל אחת צמודה חצר.
בתובענה דנן עותרים התובעים לסלק את ידם של הנתבעים משטח מסוים בחצר באורך של כ-10 מ' ברוחב כ- 2 מ' (להלן: "שטח המחלוקת") בטענה שעל פי הרישום בטאבו שטח זה צמוד לדירת התובעים (יחידה 5) אך הנתבעים עושים בו שימוש ייחודי.
אין חולק כי בפועל בנויה גדר/חומה החוצצת בין חצרות שני הצדדים לתביעה, וכי הגדר חודרת לכאורה ומצויה בשטח הרשום כצמוד לדירת התובעים.
טענת הנתבעים היא כי השטח שבמחלוקת הוצמד לדירתם (יחידה 2) בפועל ע"י היזם, שבנה את הבתים ואת החומה המפרידה בין החצרות, ובמשך 18 השנים שחלפו מאז נבנו הבתים ונבנתה החומה עשו בעלי יחידה 2 שימוש ייחודי בשטח שבמחלוקת.
לטענת הנתבעים הרישום של ההצמדות בטאבו מקורו בטעות של היזם, שהיה אחראי על הרישום ולא דאג לערוך את התיקונים הנדרשים בשרטוטים שהיוו את הבסיס לרישום ההצמדות. עובדתית, הם טוענים (בכתב ההגנה), כי בשנות התשעים רכש אדם בשם קיסר את שני הקוטג'ים מהיזם. אחד יועד לו והשני לאמו. הוסכם בין קיסר ליזם כי חלוקת החצרות לא תהיה 50% לכל דירה אלא הקוטג' שבו יגור (הוא דירת הנתבעים היום- יחידה 2), יקבל חצר גדולה יותר. בהתאם להסכמה נבנתה הגדר עם יסודות יצוקים בקרקע במקום בו היא מצויה מאז ועד היום. ויודגש כי באותה עת טרם נרשם הבית המשותף בשל בעיות פרצלציה והרישום נעשה שנים לאחר מכן. לאחר זמן, מכר קיסר את הקוטג' שלו (יחידה 2) לנתבעים והם מצדם השקיעו כספים רבים בחצר שלהם לרבות בבניית בריכת שחיה. לימים נפטרה אמו של קיסר והקוטג' השני (יחידה 5) נמכר לצדדים שלישיים שמכרו בתורם בשנת 2013 או בסמוך לכך את הקוטג' לתובעים. התובעים רכשו את הקוטג' במצבו כשראו שיש חומה וידעו היטב מה הם קונים, ברם גילו לאחר הרכישה כי לפי צו הבית המשותף, הגדר עוברת בשטח הרשום על שמם, ומכאן תביעתם.
הנתבעים טוענים כי המחלוקת נעוצה בשאלת הבעלות, שנסובה סביב סוגיית תיקון רישום ההצמדות בטאבו, שמקורה בטעות. הואיל ואלו פני הדברים, הגישו הנתבעים, ביום 25/6/15, תביעה לסעד הצהרתי על בעלותם בשטח שבמחלוקת ולתיקון הרישום, לבית המשפט המחוזי בחיפה (ת.א. 56391-06-15).
בבקשה שבפני הם עותרים לעיכוב הדיון כאן עד שתוכרע שאלת הבעלות.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|