ת"א 53709-07-15 סומרשטיין ואח' נ' ישי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
53709-07-15
5.7.2017
בפני השופט:
עודד שחם

- נגד -
מבקשים:
דוד ישי ואח'
משיבים:
מייקל סומרשטיין ואח'
החלטה

1. בפניי בקשה להורות על מחיקת כתבי טענות של התובעים. עילת הבקשה היא טענה להפרה של צו לגילוי מסמכים (החלטה, 29.3.17, סעיף 3). לחלופין בלבד, נתבקש גילוי המסמכים עליו הוריתי בהחלטה הנ"ל.

2. חוות דעת שמאית. מן החומר שהוגש עולה, כי התובעים מסרו חוות שמאית ביחס לדירה מס' 2, אך לא ביחס לדירה מס' 3. מתגובתם עולה, כי אין בידיהם חוות דעת כאמור. עולה גם, כי לטענתם המשכנתא ניטלה לפני שנים רבות. גם אם כך הדבר, על התובעים לנקוט בפעולות סבירות על מנת לאתר את חוות הדעת, ולמסרה לנתבעים, ככל שתאותר.

3. מסמכים הנזכרים בתצהיר המהנדס ג'ק בריס מיום 21.8.16. מסמכים אלה לא נמסרו. אין הסבר ברור לכך, לרבות בתצהיר נוסף של מר בריס, מיום 20.4.17. התובעים טוענים, כי גילו את כל המסמכים שבידיהם. גם אם כך הדבר, עליהם לנקוט בפעולות סבירות על מנת לקבל את המסמכים האמורים מן המהנדס, ולהעבירם לידי הנתבעים, ככל שיאותרו.

4. הפועל היוצא מן האמור לעיל הוא, שהתובעים לא מילאו כנדרש את ההחלטה מיום 29.3.17. בה בעת, הסעד המבוקש של מחיקת כתבי טענות אינו מידתי ביחס למחדל האמור, ואין לו מקום. נקבע בזה, אפוא, כי על התובעים להשלים את הפעולות המפורטות לעיל עד ליום 6.8.17.

5. מסמכים נוספים הנזכרים בתצהיר המהנדס ג'ק בריס מיום 20.4.17. הנתבעים מבקשים כי גם מסמכים אלה יימסרו לידיהם. יש ממש בטענה, כי מן הצרופות לתצהיר זה עולה שהיה בין מר בריס ובין מהנדס המחלקה למבנים מסוכנים התכתבות, אשר לא גולתה (ראו מייל מיום 4.8.16, המזכיר מייל קודם). ככל שיש ביד התובעים, או המהנדס מר בריס, התכתבות כאמור, עליהם לגלותה. גם פעולות אלה ייעשו על ידי הנתבעים עד ליום 6.8.17.

6. הבקשה מתקבלת, אפוא, חלקית, על פי המפורט לעיל. בהתחשב במכלול הקביעות לעיל, ולהיקף העבודה שנדרש בהליך זה, יישאו התובעים בהוצאות הנתבעים בבקשה זו בסך של 2,500 ₪. לסכום זה אין לצרף מע"מ. הוא ישולם עד ליום 6.9.17.

ניתנה היום, י"א תמוז תשע"ז, 05 יולי 2017, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>