- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 53708-10-12 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ' צדוק
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
53708-10-12
26.2.2015 |
|
בפני השופטת: יעל ייטב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: בנק דיסקונט לישראל בע"מ עו"ד יוסף כהן |
נתבע: יצחק צדוק עו"ד יואל פדלי |
| פסק דין | |
מבוא
-
תביעה כספית בסכום של 160,221 ₪ שהוגשה בידי תאגיד בנקאי (להלן- "הבנק") נגד ערב להלוואה שנתן הבנק במהלך עסקיו. התביעה הוגשה בסדר דין מקוצר וביום 7.6.13 ניתנה לנתבע רשות להתגונן בהחלטתו של כב' הרשם הבכיר ניר נחשון. בהחלטה משלימה מיום 10.6.13 נקבע כי התצהיר שצורף לבקשה ישמש ככתב ההגנה.
-
עולה מהראיות כי ביום 13.3.03 קיבל אחיו של הנתבע, מר יהודה צדוק (להלן- "החייב") הלוואה מהתובע בסך של 70,000 ₪, לפירעון ב- 60 תשלומים ובריבית של 14.80% לשנה (להלן- "ההלוואה"). ביום 12.3.03 חתם הנתבע על ערבות להבטחת פירעון ההלוואה. לאחר מספר חודשים מיום קבלת ההלוואה, חדל החייב לשלם את התשלומים לפירעונה, וביום 22.10.03 עמדה היתרה הבלתי מסולקת של ההלוואה על סכום של 76,435.60 ₪.
-
בשל הפסקת התשלומים שלח הבנק ביום 4.9.03 מכתבי דרישה לפירעון החוב. המכתבים נשלחו לנתבע ולחייב כאחד. לאחר שמכתבי הדרישה לא נענו והחוב לא נפרע, הגיש הבנק ביום 3.6.04 תביעה נגד השניים בתיק 7137/04.
-
ביום 30.6.04 שלח בא כוחו של הנתבע באותה עת, עו"ד אילן דובר, מכתב אל הבנק בנושאים שונים ובין היתר ביקש למחוק את התביעה נגד הנתבע בנימוק כי הנתבע הינו ערב מוגן. בד בבד הוגשה גם בקשה לבית המשפט למחיקת כותרת ולמתן רשות להתגונן בטענה דומה. בעקבות הפנייה נבדקה טענתו של הנתבע, וכיון שנמצא כי קיים הפרש של 200 ₪ בלבד בין הסכום המוגן לבין סכום הערבות הצמוד, הוגשה בקשה למחיקת התביעה ככל שהיא מופנית נגד הנתבע.
-
ביום 18.11.10 ניתן פסק דין נגד החייב בתיק 7137/04. מאוחר יותר אף נפתח תיק הוצאה לפועל שמספרו 03-18369-11-4 לשם ביצועו של פסק הדין.
-
ביום 28.8.12 ניתן צו כינוס נגד החייב בתיק 10970-08-12. באותה עת עדיין נותר לחייב חוב כלפי הבנק, לרבות החוב בגין ההלוואה. בעקבות מתן צו הכינוס פנה הבנק לנתבע ביום 28.8.12 במכתב דרישה לתשלום החוב מכוח ערבותו. לאחר שהנתבע לא השיב אף לא שילם דבר על חשבון החוב, הוגשה התביעה שבפני.
טענות הנתבע
-
בבקשת רשות להתגונן טען הנתבע שלוש טענות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
