- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 53672-05-15 החברה לפיתוח עכו העתיקה נ' שמאלי
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
53672-05-15
22.1.2017 |
|
בפני השופטת: עידית וינברגר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: החברה לפיתוח עכו העתיקה |
הנתבע: ואסים שמאלי |
| החלטה | |
|
התביעה שלפניי הינה תביעת פינוי. בכתב ההגנה, העלה הנתבע טענה לפיה, הנכס בו הוא מחזיק אינו הנכס שאת פינויו דורשת התובעת, וכי הוא מחזיק בחדר שהינו חלק בלתי נפרד מדירת הוריו, המחזיקים בדירתם כדיירים מוגנים.
התובעת הגישה תצהירי עדות ראשית מטעמה, הכוללים זיהוי הנכס, באמצעות עדים מטעמה, אך בחרה שלא להגיש חוות דעת מודד מטעמה.
הנתבע חזר, בתצהיר עדותו הראשית על טענת הגנתו, והגיש תצהיר מטעם אביו, התומך בטענה, בצירוף הסכם השכירות המוגנת של הוריו.
ביום 4.1.17, הודעתי לבעלי הדין כי בכוונתי למנות מודד מטעם בית המשפט, על מנת שיחווה דעתו בסוגיית זיהוי המקרקעין, ואפשרתי להם לטעון בנושא.
התובעת מסכימה למינוי. הנתבע מתנגד לו, בנימוק שנטל השכנוע מוטל על התובעת, ועליה להוכיח את זיהוי המקרקעין כחלק מתביעתה. מינוי מומחה מטעם בית המשפט יהיה בו, לטענת הנתבע, "מקצה שיפורים" לתובעת שלא הביאה די ראיות מטעמה לזיהוי המקרקעין.
מטעם התובעת הוגשו תצהירים, הנתמכים בראיות שיש בהן כדי להצביע על זיהוי המקרקעין, שהינם חדר, במבנה שהינו חלק ממקרקעין לא מוסדרים, בעיר העתיקה בעכו. מטעם הנתבע, כאמור, הוגש תצהיר בו הוא חוזר על טענתו לפיה החדר בו הוא מחזיק הינו חלק מדירת הוריו.
בנסיבות אלה, מאחר שמדובר במקרקעין לא מוסדרים, ההכרעה בין גרסותיהם של בעלי הדין וראיותיהם, אינה פשוטה, ולשמה, על בית המשפט להיעזר בבעל מקצוע שיערוך בחינה מקצועית של הטענות.
אבהיר, כי מנוי מומחה אינו נדרש לצורך אימות טענות התובעת, דווקא, אלא גם לשם בחינת טענת ההגנה.
מבלי להידרש, בשלב זה, לניתוח הראיות, אין לשלול מצב שבתום חקירת עדי התובעת, יהיה די בראיות שהובאו על מנת להעביר את נטל הבאת הראיות אל כתפי הנתבע, לסתור את הזיהוי הלכאורי, ואם לא יהיה די בעדויותיהם של הנתבע ואביו, שאינן נתמכות בחוות דעת מקצועית, עשויה התביעה להתקבל.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
