ת"א 53469-06-12 זילברברג ואח' נ' עיריית פתח תקווה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז לוד
53469-06-12
20.8.2014
בפני השופטת:
ריקי שמולביץ

- נגד -
התובעים::
1.ע' ז' 2.א' פ 3.י' ג'
עו"ד שלום אלון
הנתבעת::
עיריית פתח תקווה
עו"ד מיכל אגסי
פסק דין
 

 

 

1.א. לפני תביעת ה"ה ע' ז', א' פ וי' ג' (להלן - התובעים) לחייב את עיריית פתח תקווה (להלן - הנתבעת) לשלם להם פיצויים בגין שטח של 4,194 מ"ר שניטל מהם לצרכי ציבור כמפורט להלן, המהווה 21.7% וחלק מחלקה 55 בגוש 6365 בשטח כולל של 19,257 מ"ר (החלקה הנ"ל תיקרא להלן: "החלקה").

ב. התובעים טוענים כי הם זכאים לפיצוי בסך של 1,407,900 ₪ בתוספת מע"מ בגין רצועת קרקע בשטח של 1,160 מ"ר שאותה הפקיעה הנתבעת כשטח ציבורי פתוח (להלן: "שצ"פ") אשר נמכרה ב - 1974 לצדדים שלישיים מבלי שהושבה לבעליה ומבלי ששולמו להם פיצויים בגינה. בנוסף, התובעים עותרים לחייב הנתבעת להשיב להם שטח של 3,034 מ"ר שלטענתם הפקיעה הנתבעת כשטח לבנייני ציבור (להלן – "שב"צ") ולחילופין לשלם להם פיצוי בגין הפקעתו בסך של 3,650,000 ₪ בתוספת מע"מ וכן דמי שימוש בו בסך של 1,528,100 ₪ בתוספת מע"מ והכל בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (השטחים הציבוריים ייקראו להלן:"השטח המועבר").

 

העובדות בתמצית

 

2.א.בשנת 1950 נרשמה החלקה על שם מר נפתלי ז' (להלן – "נפתלי ז"ל").

ב.בשנת 1952 או בסמוך לכך מסר נפתלי ז"ל לנתבעת לצרכי ציבור את השטח המועבר.

בשנת 1953 בידיעתו של נפתלי ז"ל תפסה הנתבעת חזקה בשטח ובנתה מחסנים עירוניים בשטח השב"צ.

ג.בשילהי 1952 תחילת 1953 מכר נפתלי ז"ל 5190/19257 מהחלקה הנ"ל להימנותא.

ד.ביום 20.6.1955 נפטר נפתלי ז"ל.

את זכויותיו בחלקה ירשו אלמנתו רגינה ז', בנו חיים ז' ובתו י' ג', התובעת 3 (להלן - יורשי נפתלי ז"ל).

תובעים 1 ו - 2 הם יורשיו של חיים ז' ז"ל שנפטר ב - 15.1.95 (להלן - חיים ז"ל).

ה.ביום 20.2.58 מכרו יורשי נפתלי ז"ל זכויותיהם בחלקה למר אברהם ברוסטין (להלן - ברוסטין).

ו. ביום 29.6.58 מכר ברוסטין 5103/19257 מהחלקה לזאב ויוסף מרקוס (להלן - מרקוס).

ז.מאחר והחלקה לא פוצלה לחלקות משנה כפי שיפורט בהמשך, הוסכם על רישום חכירות לפי תשריט של 4 חלקות משנה.

ח.ביום 24.2.59, בנוכחות נציגי הימנותא, יורשי נפתלי ז"ל ומרקוס, ובהתאם להוראת סעיף 9 לחוזה המכר בין ברוסטין לבין מרקוס, נרשמו 3 חכירות בחלקה כנגד מחיר סמלי של 990 פרוטות כל אחת, כדלקמן:

1.בהתאם לשטר 786 נרשמה חכירה ע"ש קק"ל שהועברה להימנותא ורשומה כיום על שם צבי בן צבי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>