ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
53460-06-11
11/08/2014
|
בפני השופטת:
חנה לפין הראל
|
- נגד - |
תובעת:
סקסדרום – פלדמן מוסיה עו"ד גיא דורון ואח'
|
נתבעת:
עיריית חיפה עו"ד רועי זאבי ואח'
|
פסק דין |
פסק דין
תביעה כספית על סך 94,207 ₪ בגין נזקי הצפה אשר נגרמו לבית העסק של התובעת.
רקע עובדתי
1. התובעת, סקסדרום (להלן: "התובעת"), הינה מפעילת חנות אשר מוכרת, בין היתר, סרטי וידאו ואביזרי מין למבוגרים (להלן: "החנות" או "בית העסק"), הממוקמת ברחוב ההסתדרות 223 בחיפה. בית העסק הוקם על ידי גב' מוסיה פלדמן, ובנה, מר ישראל פלדמן (להלן: "מר פלדמן") מנהל את בית העסק בפועל.
2. התובעת טענה בכתב התביעה כי ביום 19.1.10 עזב מר פלדמן את בית העסק כאשר הכל היה כשורה. למחרת, בבוקרו של יום 20.1.10, כאשר הגיע מר פלדמן לבית העסק, נדהם לגלות כי הוא מוצף מים בגובה של 40-, כתוצאה מגשמים רבים אשר ירדו באזור חיפה.
3. מר פלדמן פנה מיד לנתבעת, עיריית חיפה (להלן: "הנתבעת"), וביקש כי תשלח למקום רכב מסוג "ביובית" או כל אמצעי אחר שיש בו כדי לשאוב את מי הגשמים שהציפו את בית העסק.
4. רק בחלוף יומיים נשלחה לבית העסק "ביובית" אשר שאבה את מי הגשמים אשר הציפו את המקום, וזאת משום שלדברי נציגי הנתבעת, באותה העת היה עומס בדרישות לשימוש ב"ביובית" ברחבי שטח השיפוט של הנתבעת.
5. התובעת טענה כי עד אשר הגיע רכב ה"ביובית" לבית העסק, נגרמו למבנה העסק ולתכולתו נזקים כבדים, לרבות מלאי שניזוק, מחשבים ומכשירי אלקטרוניקה, קירות שהתפוררו, ואובדן הכנסות בשל העובדה שבית העסק היה סגור תקופה ממושכת לצורך תיקונים ושיפוצים.
6. התובעת טענה כי בשל העובדה שהנתבעת ביצעה משך זמן רב עבודות תשתית לאורך שדרות ההסתדרות בו מצוי בית העסק, ואגב כך, נבנו שוחות על מנת שינקזו את מי הגשמים, כאשר אלה לא מילאו את תפקידם ולא עמדו בניקוז נאות ותקין של מי הגשמים, הגיעו מי הגשמים מעבר למדרכה והציפו את הית העסק.
7. התובעת טענה כי הנתבעת אחראית להצפות ולנזקים שנגרמו לתובעת בעקבותיהם, משום שלא השתמשה במידת המיומנות והזהירות אשר רשות סבירה הייתה נוקטת באותן נסיבות, זאת בניגוד לסעיף 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש).