ת"א 52756-02-13 אבו אסעד נ' חסן ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נצרת
52756-02-13
2.12.2015
בפני השופט:
יוסף סוהיל

- נגד -
מבקשת :
סוהילה אבו אסעד
משיבים:
1. חסן חסן
2. חוסיין חסן
3. סבחה סעדיה
4. אמין חסן
5. אימן חסן
6. עבד אלעזיז חסן
7. אחמד חסן
8. ריא בסול
9. סעיד חסן
10. סמיה שאכר
11. מאמון חסן
12. מויסר חסן
13. טאהא חסן
14. מונא אבו אסמאעיל
15. טארק חסן

החלטה

הבקשה:

1.ענייננו בבקשת המבקשת למתן צו המחייב את הנתבעים ליתן תצהיר תשובות משלים לשאלון שהומצא להם על ידי המבקשת; וכן מבוקש גילוי מסמכים ספציפיים (תיק רפואי של המנוח חוסיין בן שאכר חסן – (להלן: "המנוח").

המבקשת פנתה בעניין זה למשיבים בכתב עוד בתאריך 11/12/2014 (נספח 1 לבקשה).

2.בתגובתם טענו המשיבים, כי רוב בקשותיה של המבקשת נענו עוד בסמוך לפני שהבקשה הוגשה.

3.בדיון שהתקיים ב-02/12/2015, לא ניתן היה להביא את הצדדים להסכמות באשר לחלק שטרם נענה מהבקשה של המבקשת. עם זאת, אין חולק, כי בין לבין, הומצא למבקשת תיקו הרפואי של המנוח.

רקע:

4.מדובר בתביעה שהוגשה על ידי המבקשת נגד המשיבים לפינוי מושכר שהושכר למנוח בשכירות מוגנת. המנוח הוא סבם של המשיבים 1 ו-2, בעלה של המשיבה 3, ואביהם של יתר המשיבים. עילות הפינוי הנטענות שונות ומגוונות, ובכללם העברת הזכויות במושכר למשיבים 4, 5, 6 ו-7, בניגוד להסכם השכירות, ובהמשך העברת זכויות במושכר למשיבים 1 ו-2, ועוד.

ימים לאחר פטירת המנוח, כשכבר סבל ממחלה קשה, נתקבלה ממנו הודעה לפי סעיף 85 לחוק הגנת הדייר (דייר יוצא/דייר נכנס), אך ללא תצהיר מטעם הדייר המוצע, והמבקשת התנגדה לדייר המוצע וביקשה פינוי המושכר.

5.בתגובתם טען ב"כ המשיבים, כי ביום בו הוגשה הבקשה פנה טלפונית לב"כ המבקשת, הבטיח להמציא לו תצהיר תשובות משלים, וכן לפעול להשגת המסמכים המבוקש עיון ספציפי בהם. לטענתו, תצהיר תשובות משלים הועבר לב"כ המקשת בהמשך, ביום 30/04/2015, באותו יום בו הוגשה הבקשה (עותק מתצהיר התשובות צורף לתגובה).

דיון והכרעה:

6.באשר לבקשה להמצאת המסמכים הספציפיים כמבוקש בפניית ב"כ המבקשת, הרי שב"כ המשיבים כבר הביע הסכמתו לכך, כפי שציין בפתח תגובתו. ובאשר לתיק הרפואי, הרי שזה כבר הומצא.

אמנם ב"כ המשיב טען בהמשך, כי המסמכים המבוקשים אינם רלוונטיים, וכי כל אשר עושה ב"כ המבקשת הוא ניסיון "דייג".

אין בידי לקבל טענה זו. כאמור, ב"כ המשיבים כבר הביע הסכמתו להמצאת המסמכים המבוקשים, ואף נכון הוא לפנות לבית-המשפט לשם מתן צווים מתאימים לצורך קבלת המסמכים המבוקשים, שבידי מוסדות שונים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>