חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 52599-01-16 החברה האמריקאית הישראלית לגז בע"מ ואח' נ' רוטנמר ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
52599-01-16
11.2.2016
בפני השופט:
1. אברהם רובין
2. סגן הנשיא


- נגד -
המבקשים:
1. החברה האמריקאית הישראלית לגז בע"מ
2. פילבר שמחה
3. קורדובה תמר
4. כהן חנוך
5. תאודור יוסף דרעי
6. שושנה זרינגד
7. יעקב שמואל וינוגרד
8. נאוה חסנאם

המשיבההמשיבים הפורמליים:
1. חנה דינה רוטנמר
2. רפאל פילבר ואח'

החלטה

  1. לפניי בקשה למתן צו מניעה זמני, טרם הגשת תובענה, אשר יורה למשיבה מס' 1 (להלן – "המשיבה"), כדלהלן:

    "א.להימנע מלהפריע למבקשת 1, החברה האמריקאית ישראלית לגז בע"מ (להלן- "אמישראגז" או "החברה"), להחליף לאלתר את הצובר המוטמן בחצר דירת המשיבה, באמצעותו מסופק גז ל-8 דירות הנמצאות בבניין ברחוב אגרות משה 19 , בירושלים (להלן-"הבניין").

    ב.להימנע מלהפריע למבקשת 1, לתחזק את צובר הגז המוטמן בחצר דירתה ברח' אגרות משה 19 בירושלים (הידוע גם כגוש 30562 חלקה 58).

    ג.לאפשר לחברה גישה לצובר ולמערכת הגז על מנת לספק גז לצובר באופן שוטף לפי הצורך, וכן על מנת לבצע פעולות תחזוקה בצובר הנ"ל ובמערכת הגז ו/או לעשות בהם ו/או בסביבתם כל פעולה הכרחית ונדרשת בכל עת.

    ד.........."

  2. העובדות

    המבקשת היא חברה לשיווק ואספקת גז. המבקשים 8-2 הם דיירים בבניין הנ"ל, והמשיבה היא בעלת דירת קרקע באותו בניין, אליה מוצמדת חצר. בחצר דירת המשיבה הוטמן עוד בשנת 1996 צובר גז, אשר מספק גז לכל דיירי הבניין. בפי המשיבה טענות כנגד חוקיות הטמנת הצובר בחצרה, ברם בכל השנים שחלפו מאז ההטמנה היא לא נקטה בהליך משפטי שתכליתו להוציא את הצובר מחצרה, למעט משלוח מכתבי דרישה למבקשת (ראו – נספח 8 לבקשה ונספח ט' לתשובה).

  3. לפני כשנה הודיעה המבקשת לדיירי הבניין כי מאחר שחלפו יותר מחמש עשרה שנים מאז הוטמן הצובר יש לבצע בו בדיקת בטיחות, ומשמעות הדבר היא שיש להוציא את הצובר מן האדמה ולהחליפו באחר. המבקשת פנתה באופן דומה גם לדיירי בניין אחר ברחוב אגרות משה, ברם בעוד שבאותו בניין הוחלף הצובר ללא כל התנגדות, הרי שבבניין בו עסקינן לא הסתייע הדבר בשל התנגדותה של המשיבה. ניסיונות המבקשת, המשיבה ויתר דיירי הבניין להגיע להסדר מוסכם עלו בתוהו, והדברים הגיעו עדי משבר עת שלחה המבקשת לדיירי הבניין, ביום 19/10/15, פניה בזו הלשון:

    "1. ......

    2. משפחת רוטנמר מדירה מספר 1 הרחיבה את מטבח דירתם וכתוצאה מכך מיקום הצובר הקיים בבניין מזה 19 שנה, אינו עומד עוד במרחקי הבטיחות הנדרשים ע"פ התקן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>