- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 5207-03-14 פיק ואח' נ' שטיינברג ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
5207-03-14
5.4.2016 |
|
בפני השופט: 1. גד ארנברג 2. סגן הנשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת (נתבעת 1): הרב אברהם פלוטשניק |
המשיבים (התובעים): 1. הרב יצחק פיק 2. אברהם מרדכי סנקביץ4. הרב שלמה וינגרטן |
| החלטה | |
|
המשיבים הגישו תביעת פינוי וכן תביעה כספית, לפינוי המבקשת מדירה הנמצאת בחזקתה. ביום 20.11.15 ניתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד המבקשת.
ביום 1.2.16 הגישה המבקשת, באמצעות אפוטרופסה, בקשה לביטול פסק הדין הנ"ל. המשיבים מתנגדים לבקשה זו.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה הגעתי למסקנה כי יש מקום להורות על ביטול פסק הדין, וזאת מכוח שיקול הדעת הנתון לביהמ"ש.
אמנם, כתב התביעה נמסר לאביה של המבקשת, ופסק הדין ניתן רק לאחר שלמרות הארכה שניתנה לה, לבקשתו, להגשת כתב ההגנה, לא הוגש כתב הגנה וגם לא בקשה אחרת מטעמה. עם זאת, עולה (והמשיבים אינם חולקים על כך) שהמבקשת מאושפזת בבתי חולים ובהוסטלים במשך 8 השנים האחרונות בשל מחלות פסיכיאטריות שונות שהיא סובלת מהן, וכי בשל מצבה זה של המבקשת, אשר אינה מסוגלת להתגורר מחוץ למסגרת טיפולית ולנהל את ענייניה, אף מונה לה אפוטרופוס ביום 24.11.15. נראה כי למרות שבמועד הגשת התביעה ומתן פסק הדין טרם הוגדרה המבקשת כחסויה וטרם מונה לה אפוטרופוס עדיין, לאור כל החומר המצורף בעניין מצבה, יהיה זה אך הגיוני להסיק שגם אז לא הייתה מסוגלת לטפל בענייניה, לרבות, בתביעה הנוכחית שהוגשה נגדה (בבקשה לביטול פסק הדין מוסבר שמינוי האפוטרופוס התעכב בשל גורמים שונים, ולא באשמת המבקשת ובני משפחתה). האמור לעיל מהווה סיבה מספקת למחדלה של המבקשת באי הגשת כתב הגנה מטעמה.
האפוטרופוס מונה, כאמור, ביום 24.11.15. פסק הדין בהעדר הגנה שניתן כנגד המבקשת, נמסר לו ביום 3.1.16 במזכירות בית המשפט. הבקשה לביטול פסק הדין הוגשה ביום 1.2.16, ובמסגרת 30 הימים שנקבעו בתקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
מאחר ובביטול מכוח שיקול הדעת עסקינן, לא די בכך שניתן טעם מספק למחדלה של המבקשת, ויש לבחון גם מהם סיכוייה, להצליח בטענותיה, אם יבוטל פסק הדין שניתן נגדה. בעניין זה, טוענת המבקשת כי היא התגוררה בדירה ביחד עם סבה וסבתה. הסב היה דייר מוגן, ולפיכך, בעת שנפטר, עברה הזכות לדיירות מוגנת אל סבתה. הסבתא התגוררה בדירה עד אשר עברה להתגורר בבית אבות, והמבקשת המשיכה לגור בדירה גם לאחר מכן, עד אשר התאשפזה במקומות שונים בשל מצבה הפסיכיאטרי, כאמור לעיל. לפיכך, המבקשת טוענת כי היא דיירת מוגנת בדירה. בנוסף לכך, המבקשת טוענת שהמשיבים כלל אינם נאמנים של ההקדש שהדירה בנויה בשטחו, ולפיכך, אין להם כל זכות בה, ואין להם כל עילה כנגד המבקשת. טענות אלה של המבקשת, בדבר היותה דיירת מוגנת, מצד אחד, ובדבר העדר זכות של המשיבים בדירה מצד שני, הן טענות הגנה טובות, או לפחות אפשריות, שלכל הפחות, ראויות להיבדק לגופן.
יש לזכור כי התביעה שהוגשה כנגד המבקשת הינה תביעת לפנותה מדירה יחידה הנמצאת בחזקתה ושבה נמצאים כל חפציה ורכושה. במצב זה שבו עשויה הנתבעת להפסיד את זכויותיה בדירה ובהתחשב במצבה המתואר לעיל, יש להיזהר זהירות יתרה בהשארת פסק הדין על כנו מבלי שניתן למבקשת יומה בבית המשפט.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על ביטול פסק הדין שניתן כנגד המבקשת בהעדר הגנה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
