ת"א 52041-12-15 חדאד נ' לישראל בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום טבריה |
52041-12-15
8.5.2016 |
|
בפני השופטת: ברכה לכמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: האני חדאד |
נתבעות: 1. חברת החשמל לישראל בע"מ 2. מועצת מקומית עילבון |
| החלטה | |
|
זוהי בקשתה של נתבעת 2 – מועצה מקומית עילבון (להלן: "המבקשת") לסילוק התביעה נגדה על הסף.
רקע:
התובע הגיש תביעתו כנגד הנתבעות, להסרת עמוד חשמל מס' A133 (להלן: "עמוד החשמל"), אשר מוצב על קרקע בבעלות התובע ואחיו בחלקה 42 גוש 15411, בתחום שיפוט של המבקשת, ללא רשות וללא הסכמת הבעלים. לטענת התובע, עמוד החשמל מהווה מפגע ויש להורות על סילוקו, ועל הנתבעות לשאת בעלות הכספית לסילוק עמוד החשמל.
טענות המבקשת:
המבקשת טוענת להיות התביעה נעדרת כל עילה כנגדה ולהיעדר יריבות בין התובע לבינה, בנימוק כי הסעד המבוקש בכתב התביעה – סילוק עמוד החשמל, מופנה לנתבעת 1 בלבד (להלן: "חברת החשמל"). לטענת המבקשת, אין לה סמכות והרשאה להסיר עמודי חשמל וכל האחריות להצבת עמוד החשמל והסרתו נתונה לחברת החשמל. עוד הוסיפה המבקשת, כי אין לה כל התנגדות להסרת עמוד החשמל ואף פנתה בכתב בעניין זה לחברת החשמל.
תשובת התובע:
התובע בפתח תשובתו, ציין כי המבקשת מתמקדת בכך שהיא אינה הכלי הישיר לפינוי או הזזה או התקנה של עמודי חשמל, וכי הדבר בסמכותה של חברת החשמל. אך על פי התובע, המועצה הינה הצינור והגורם וברשותה מתקינה חברת החשמל את עמודי החשמל.
התובע טען, כי הבקשה להתקנת עמוד החשמל הייתה מטעמה של המבקשת וכי התקנת עמוד החשמל נשוא התביעה במקומו, נעשתה לאחר התקשרות ודיונים בין המועצה המקומית לחברת החשמל בעניין התקנת עמודי החשמל. התובע מפנה לכתב ההגנה של חברת החשמל, לפיו, המועצה המקומית דאגה להכנה והשגת הדרישות מטעם חברת החשמל, לעניין עמוד החשמל נשוא התביעה ועמודי חשמל אחרים.
למעשה, טוען התובע כי המועצה הינה גורם דומיננטי בעניין עמודי החשמל שבשטחה. כך, כפי העולה מכתב ההגנה מטעם חברת החשמל, המועצה המקומית ביקשה מחברת החשמל להעביר לה פירוט עלויות להעתקת מיקומו של עמוד החשמל.
לפיכך, טוען התובע, לאור היות המועצה המקומית גורם מרכזי בנושא עמודי החשמל המוצבים בשטחה לרבות עמוד החשמל נשוא תביעה זו, הרי שאין לקבל טענתה בדבר חוסר יריבות, רק מפני שאינה הכלי הישיר המבצע בשטח, ויש לדחות את הבקשה.
תשובת חברת החשמל:
לטענתה, מלבד הסעד בכתב התביעה של העתקת עמוד החשמל אשר הינו בסמכות חברת החשמל, התובע העלה טענות נוספות אשר מקימות עילת תביעה כלפי המבקשת. המבקשת היא שקיבלה את הסכמת הבעלים להצבת עמוד החשמל וכן, המבקשת הסכימה לכאורה להשתתף בעלות העתקת עמוד החשמל.
לפיכך, מתנגדת חברת החשמל לבקשה. לשיטתה, המבקשת היא צד נחוץ לבירור העובדות במחלוקת ולהכרעה בה.
דיון והכרעה:
סמכותו של בית המשפט לדחות תביעה על הסף, קבועה בתקנות 100, 101 לתקנות סדר הדין האזרחי , התשמ"ד 1984.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|