אמיר נ' סי קלאס מוטורס יבוא ושיווק רכבי יוקרה בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
5038-04-16
9.5.2017
בפני השופטת:
מעין צור

- נגד -
המבקשים:
1. סי קלאס מוטורס יבוא ושיווק רכבי יוקרה בע"מ
2. חי נחמיאס

המשיבים:
1. שמעון אמיר
2. צורי סבן
3. מדינת ישראל – רשות המיסים

החלטה
 

 

בפניי בקשה לביטול פסק הדין שניתן נגד המבקשים בהעדר הגנה, ולהעברת הדיון מחמת חוסר סמכות מקומית.

 

לאחר עיון בבקשה ובתגובה נחה דעתי כי דין הבקשה לביטול פסק הדין להתקבל.

 

באשר לטענות בדבר ביטול פסק הדין מחובת הצדק, בהעדר המצאה כדין: די בכך שלא קוימה החלטתי מיום 31.10.16, ולא בוצעה מסירה חדשה בכתובת המבקשת מס' 1, על מנת להצדיק ביטולו של פסק הדין. יצוין כי בבקשה הנוספת למתן פסק דין בהעדר הגנה, שהוגשה לאחר מתן החלטה זו, לא צוין כי לא בוצעה מסירה חדשה, אלא נכתב כי "ביום 14.11.16 בוצעה המסירה כדת וכדין למשיבה 1". זאת ועוד: בתצהיר שצורף לבקשה לא מצוין כי לא בוצעה מסירה חדשה, וכי הוא בא לתקן טעות שנפלה בתצהיר הראשון.

 

באשר לטענה בדבר ידיעת המבקשים על הגשת התביעה, אציין כי ידיעה כזו אינה יכולה להוות תחליף להמצאת כתב התביעה כדין.

 

אוסיף כי גם אילו לא היה מקום לבטל את פסק הדין מחובת הצדק, היה מקום לבטלו מחמת שיקול דעת. המבקשים הציגו הגנה אפשרית מפני התביעה. במסגרת בקשה לביטול פסק דין בית המשפט אינו בוחן את סיכויי ההגנה, אלא די בכך שהמבקשים הצביעו על הגנה אפשרית, על מנת שיינתן להם יומם בבית המשפט.

 

לפיכך מן הדין לבטל את פסק הדין, ואין מקום להתנות את הביטול בתנאים כלשהם.

 

באשר לבקשה להעברת הדיון מחמת חוסר סמכות מקומית – הואיל ואחת הנתבעות בתביעה היא מדינת ישראל יש לבית משפט זה סמכות מקומית, ולו פורמלית, לדון בתביעה. עם זאת נראה שלתביעה אין כל זיקה למחוז חיפה, ולכן אם מעוניינים המבקשים כי היא תתברר במחוז שאליו יש לה זיקות, עליהם לפנות לנשיאת בית המשפט העליון בבקשה מתאימה להעברת מקום הדיון.

 

התוצאה היא כי אני מבטלת את פסק הדין מיום 12.1.17.

 

המבקשים יגישו כתב הגנה תוך 30 יום מהיום.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>