חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 49207-12-14 ארצי ואח' נ' צימרינג ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
49207-12-14
29.12.2015
בפני השופטת:
אושרי פרוסט-פרנקל

- נגד -
תובעים:
1. צביה ארצי
2. אביחיל ארצי
3. חבצלת ארצי צימרינג

נתבעים:
1. סינדי צימרינג
2. אוהד שני

החלטה

לפני בקשת נתבעת 1 ( להלן: "המבקשת" ) לחיוב התובעים ( להלן: "המשיבים" ) בהפקדת ערובה לתשלום הוצאות בהתאם לתקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984.

לטענת המבקשים , הליך זה הנו ההליך השלישי בין הצדדים ביחס להסכם המכר שצורף לכתב התביעה, שכן בין הצדדים התנהלו שני הליכים בתביעה לביטול הסכם המכר ( ת"א 4280/09 ) ותביעה למתן הפיצוי המוסכם ( 53188-10-13 ). לטענתם כל טענות המשיבים הוכרעו בהליכים הקודמים שהתנהלו בין הצדדים ולכן סיכויי התביעה דה כאן קלושים וקיים סיכוי של ממש כי התביעה תדחה נוכח קיומו של השתק פלוגתא ולחילופין השתק עילה.

המשיבים בתגובתם עותרים לדחיית הבקשה שכן לשיטתם סיכויי התביעה גבוהים לאור קיומן של החלטות חלוטות של בתי משפט שקבעו שהמבקשים הפרו את הסכם המכר שנחתם בין הצדדים. לטענתם יוכלו לעמוד בתשלום ההוצאות אם יפסקו כנגדם והמבקשים לא יתקשו לגבות את הוצאותיהם.

המבקשת בתשובתה טוענת כי דין טענתם של המשיבים לכך שהנם אנשים ישרים שפועלים בנקיון כפיים נסתרת בכך שהגישו בקשה לקבלת סיוע משפטי באמצעות מצג שווא שכן למשיבים רכוש רב כולל זכויות בדירות ביקיר ובתל אביב ורכב מיצובישי שבבעלותם.

דיון:

על פי תקנה 519(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 בית משפט רשאי לחייב תובע בהפקדת ערובה להבטחת תשלום הוצאות הנתבע :

"...בית המשפט או הרשם רשאי, אם נראה לו הדבר, לצוות על תובע ליתן ערובה לתשלום כל הוצאותיו של נתבע..."

מטרתה העיקרית של תקנה 519 (א) הנה מניעת תביעות סרק והבטחת תשלום הוצאותיו של הנתבע, במיוחד כאשר בית המשפט סבור כי סיכויי ההליך קלושים (ראו: רע"א 544/89 אויקל תעשיות בע"מ נ' נילי מפעלי מתכת בע"מ, פ"ד מד (1) 647; ע"א 2877/92 אל לטיף נ' מורשת בנימין למסחר ולבניה (קרני שומרון) בע"מ, פ"ד מז (3) 846; רע"א 2808/00 שופר סל בע"מ נ' אורי ניב, פ"ד נד (2) 845.

התקנה לא קובעת קריטריונים לפיהם יחויב המשיב בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות המבקשת, אלא לכשנקבע כי מתקיימות נסיבות המצדיקות את הדבר. שיקול הדעת של בית המשפט בבואו להחליט בעניין תקנה 519(א) לתקנות רחב הוא. על בית המשפט לאזן בין זכות הגישה לערכאות שיפוטיות (הנחשבת כזכות בסיסית בעלת אופי חוקתי מהמעלה הראשונה), לבין זכותו של הנתבע כי לא ייצא מפסיד באם תידחה התביעה נגדו (ראו: רע"א 2146/04 מדינת ישראל נ' עזבון המנוח באסל נעים איברהים ואח', פ"ד נח (5) 865).

השופט בך קבע בע"א 2877/92 באיזה נסיבות יחייב בית המשפט בהפקדת ערובה סאלח עבד אל לטיף נ' מורשת בנימין למסחר ובניה (קרני שומרון) בע"מ, פ"ד מז (3) 846 וכך נאמר:

"אחת המטרות המרכזיות של הפעלת התקנה 519 לתקנות היא למנוע תביעות סרק ולהבטיח תשלום הוצאותיו של הנתבע, במיוחד כאשר נראה לבית המשפט שהתביעה הינה בעלת סיכויי הצלחה קלושים. עם זאת, אין הכוונה להכביד יתר על המידה על מגישי תובענות, ולהגביל את יכולת הגישה לבית המשפט לאותם תובעים אשר לאל ידם לספק דרישה כספית זו של בית המשפט בקלות יחסית. על-כן מצווה בית המשפט לנהוג בנושא זה במתינות ולהפעיל את שיקול-דעתו בדבר אופן הבטחת הוצאות המשפט בסבירות..." .

בפסק דין רע"א 10376/07 ל.נ הנדסה ממוחשבת בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ [פורסם במאגרים], קבע כב' השופט מלצר שיקולים מנחים נוספים אשר יש לשקול בעת הכרעה בהחלטה לחיוב תובע בהפקדת ערובה וכדלקמן:

"...בית המשפט מביא בחשבון גם שיקולים נוספים, כגון: סיכויי ההליך, מורכבותו, שיהוי בהגשת התביעה וכן מיהות הצדדים. במסגרת זו ניתן אף משקל למידת תום הלב בנקיטת ההליך. עיינו והשוו: פרשת אויקל; פרשת איברהים, שם, שם; דודי שוורץ סדר דין אזרחי, חידושים, תהליכים ומגמות 99-31, 112-1 (תשס"ז)."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>