ת"א 4782-06-14 מסרוואה נ' קנפלר

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום הרצליה
4782-06-14
20.10.2014
בפני השופטת:
לימור ביבי-ממן

- נגד -
מבקש:
ג'ימי (וגיה) מסרוואה
משיב:
רפאל קנפלר
החלטה

לפני בקשה למחיקת כתב ההגנה מטעם הנתבע מהטעם שלא צורף לכתב ההגנה מטעמו, תצהיר על ידו.

1.בקצירת האומר, התביעה בפני הינה תביעה לאכיפת פסק חוץ. לתמיכה בטענות המפורטות בכתב ההגנה אשר הוגש על ידי המשיב, צורף על ידי המשיב תצהיר בנו.

2. לטענת המבקש, בהתאם לדין על המשיב לצרף תצהירו הוא לתגובתו ומשצירף תצהיר אדם אחר, הרי שתגובתו אינה נתמכת כדין ומשכך, דינה להימחק.

3. המשיב מנגד טוען כי אין כל חובה בצירוף תצהיר אישי של המשיב לתגובתו וכי די בצירוף תצהיר בתמיכה לעובדות נשוא התגובה. עוד טוען המשיב כי ממילא, החלק הארי בתגובה נסב על טענות סף אשר בהתאם להן, התביעה והתצהיר אשר הוגש בתמיכה לה, אינם עונים על דרישות הדין באשר אין בהן תמיכה הנדרשת בהתאם לתקנה 354 לתקנות סדר הדין האזרחי.

4. לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה לבקשה ובתשובה לה, הנני מוצאת כי דין הבקשה להידחות.

5.הבקשה מושתתת על קביעת תקנה 356 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, (לעיל ולהלן: "תקנות סדר הדין האזרחי") הקובעת:

"(א) רצה המשיב להתנגד לבקשה, יגיש לבית המשפט תשובה לבקשה תוך שלושים ימים מהיום שבו הומצא לו העתק הבקשה או תוך זמן ארוך מזה שקבע בית המשפט או הרשם.

(ב) משיב הכופר בקיומו של אחד התנאים הנקובים בסעיף 3 לחוק, יצרף לתשובתו תצהיר על כך.

(ג) לא הגיש המשיב תשובה כאמור לא יורשה להתנגד לבקשה."

6. בגדרו של הדיון בבקשה, הנני נדרשת לפרשנות התקנה, פרשנות הנסמכת בראש ובראשונה על לשונה של התקנה וכן, על השוואתה לתקנות אחרות באותו קובץ חקיקה.

עיון בתקנה מעלה כי אין במסגרתה כל קביעה ובהתאם לה התצהיר אשר יש לצרף בתמיכה לתגובה הינו תצהיר בעל הדין דווקא, אלא שהתקנה נוקטת בקביעה כי יש לצרף "תצהיר על כך" ותו לא.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>