חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 47140-06-15 פרז ואח' נ' ויצמן

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
47140-06-15
16.11.2016
בפני הרשמת:
עינת רביד

- נגד -
מבקש:
חיים ויצמן
משיבים:
1. הנרי(חיים) פרז
2. אלי אטיאס
3. אלברט דהאן
4. בנימין כנפו

החלטה

החלטה זו עניינה בבקשת המבקש להמרת העיקול, אשר הוטל על הנכס ברחוב שרה 9 הרצליה, הידוע כגוש 6669 חלקה 684 (להלן: "הנכס"), בהפקדת ערובה בקופת בית המשפט בסך של 720,000 ₪ וזאת בהתאם להסכם פשרה בין הצדדים מיום 8.11.15.

  1. בבקשה נטען כי מר אהרון קליין, אשר הנכס רשום על שמו, זקוק למכירת הנכס בדחיפות, זאת בשל קיומה של משכנתא על הנכס לטובת בנק לאומי לישראל בע"מ, אשר מר קליין אינו עומד בתשלומי ההלוואה נשוא המשכנתא כבר מספר חודשים, והבנק מאיים למנות כונס נכסים לנכס לצורך פירעון המשכנתא. כדי לפרוע המשכנתא מצא מר קליין קונה לנכס, אך אם בתוך זמן קצר לא יוסר העיקול, יתייאש הקונה מרכישת הנכס, והבנק יפעל למימושו, כך שלמר קליין ייגרמו נזקים כבדים.

  2. בין הצדדים נחתם ביום 8.11.15 הסכם פשרה במסגרת תביעה נוספת שהתנהלה בין הצדדים. במסגרת אותו הסכם הגיעו הצדדים להסכמה על צמצום העיקולים בהליך זה לשני נכסים בלבד, שאחד מהם הוא הנכס ברחוב שרה.

  3. במסגרת סעיף 2.4.6 להסכם נקבע כי המבקש יהיה רשאי להחליף את הבטוחות "....מוסכם כי לויצמן הזכות להחליף את אחת הבטוחות או שתיהן, בבטוחות אחרות ובלבד ושווי הבטוחות החלופיות לא יפחת משווי הבטוחות הקיימות (לעניין זה מוסכם כי ייראו בשווי הנכסים ברחוב שרה 7 ו- 9 כשווי שנקבע על ידי השמאית נעמי ספיר בחוו"ד מיום 15.7.15)......".

  4. לטענת המבקש, השמאית ספיר מונתה במסגרת הליך אחר, בין המבקש למר סטיב שבת, במסגרתו קבע בית המשפט כי על המומחית ליתן חוות דעתה תוך התייחסות למימוש מהיר של הנכס. בחוות דעת שמאית ספיר מיום 15.7.15, נקבע כי שוויו של הנכס למטרת בטוחה הוא – 13,200,000 ₪, שוויו לצורך מתן אשראי הוא 9,000,000 ₪, וכי שוויו לצורך מתן אשראי בסילוק משכנתא הוא 720,000 ₪.

  5. לטענת המבקש השווי למימוש מהיר הוא הסך של 720,000 ₪, והוא השווי אותו עליו להפקיד ככל שהוא מבקש להמיר בטוחה זו.

    דיון והכרעה

  6. לאחר שעיינתי בבקשת המבקש בתגובת המשיבים ובתשובת המבקש, אני קובעת כי דין הבקשה להידחות.

  7. אציין כי אינני נדרשת במסגרת החלטה זו לדון בטענות הצדדים לעניין הבעלות בנכס מושא הבקשה הנדונה, שכן לטעמי די בהכרעה בשאלת פרשנות ההסכם לצורך הכרעה בבקשה להמרת העיקולים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>