ת"א 47117-03-10 סיאט-כרמל-סחר יבוא ויצוא בעמ נ' יוסף

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריית גת
47117-03-10
3.12.2014
בפני השופט:
אור אדם

- נגד -
התובעת:
סיאט-כרמל-סחר יבוא ויצוא בע"מ שחר אהרון
עו"ד שחר אהרון
הנתבעת::
טובה יוסף נתן שרייבר
עו"ד נתן שרייבר
פסק דין

  1. התובעת הגישה ללשכת ההוצל"פ שטר לביצוע שמשכה, לפי הטענה, הנתבעת. מדובר בשטר על סך 130,000 ₪, שנמשך לפקודת התובעת ביום 15.2.08, מחשבון 105233870 בבנק הבינלאומי סניף 31-003 (להלן: "השטר"), ע"פ פקודת השטרות [נוסח חדש] (להלן: :"הפקודה").

  2. הנתבעת ביקשה רשות להתנגד לביצוע השטר. במסגרת הבקשה טענה הנתבעת בתצהיר, כי מעולם לא נתנה את השטר האמור, כי כתב היד איננו שלה ומדובר בזיוף, כי התובעת כלל איננה מוכרת לה ולא נתקבלה כל תמורה עבור השטר. עוד ציינה הנתבעת, כי בכוונתה להגיש תלונה בגין גניבת השטר וזיופו.

  3. ביום 10.12.10 ניתנה בהסכמה רשות להתנגד לשטר ונקבע כי השטר יהווה את כתב התביעה וההתנגדות תהווה כתב ההגנה.

  4. בדיון ביום 11.4.11 הסכימו שני הצדדים, כי ימונה מומחה בתחום השוואת כתבי יד אשר יקבע אם החתימה על גבי השטר מזויפת. עוד ניתן צו המורה לבנק הבינלאומי למסור לידי בא כוח התובעת את השיקים המקוריים מאותו פנקס ממנו נמשך השטר נשוא התובענה.

  5. בדיון נוסף מיום 12.9.11, נקבע כי המומחה יקבל את כל פנקס השיקים מאותה סדרה של השטר נשוא התביעה, יקבע אם החתימה המתנוססת על השטר היא חתימת הנתבעת, וכן יקבע אם קיימות המחאות שנפרעו בחשבון הנתבעת הנושאות חתימה זהה לחתימה המופיעה על גבי השטר.

  6. בהמשך התקיימו התדיינות רבות בקשר להמצאת השיקים האחרים, אשר לא הומצאו כנדרש.

  7. חוות דעת המומחה  ביום 18.12.13 התקבלה חוות דעתה של סימה אנקונה, מומחית להשוואת כתבי יד ובדיקת מסמכים. המומחית קיבלה לבדיקה את השטר המקורי נשוא התובענה, וכן 14 שיקים מקוריים נוספים. בנוסף היא ערכה הכתבה לנתבעת.

  8. המומחית הכריעה בחוות דעתה בשני העניינים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>