חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סמואל נ' נאות לירן בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
4669-05,2296-07
8.4.2018
בפני השופטת:
כרמית בן אליעזר

- נגד -
מבקש:
גרונפלד סמואל
עו"ד חיים כהן
משיבים:
1. נאות לירן בע"מ
2. אלברט פולדיאן

החלטה

 

בבקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט

 

  1. בפניי בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט, לכוף על המשיבים, באמצעות עיצומים וקנסות, את ביצועו של פסק הדין שניתן ביום 19.10.12, ולחייב את המשיבה – חב' נאות לירן בע"מ (להלן: "המשיבה", "החברה" או "נאות לירן"), להגיש לקרן לשיקום מחצבות תכנית שיקום לכל אתר הכרייה, הכוללת את חלקה 14 בגוש 4593, כשהיא מאושרת ע"י הועדה המקומית לתכנון ולבניה שורקות.

     

  2. ביום 19.10.12 ניתן ע"י בית משפט זה (כב' השופט קינר) פסק הדין, המכריע את המחלוקות ההדדיות בין הצדדים נשוא תיק זה.

     

    בקליפת אגוז יצויין, כי המבקש בפניי (הוא התובע והנתבע שכנגד בהליך העיקרי) הוא הבעלים של חלקה 14 בגוש 4593 (וכן של חלק מחלקות 1 ו – 38 באותו גוש), המשיבה היא הבעלים של חלקה 15 (וכן של חלק מחלקות 1 ו – 38), והמשיב 2 הוא כיום בעל המניות ומנהל המשיבה.

     

    במסגרת פסק הדין נקבע, כי המשיבה ביצעה פעולות שונות אשר גרמו נזקים לחלקה 14 שבבעלות המבקש, בכך שחרגה מתנאי היתרים שניתנו לה לכריית חול, וכרתה חול בכמות העולה על הכמות המאושרת. כפי שנקבע בפסק הדין, בחלקתו של המבקש נפער בור, שמימדיו ומאפייניו נדונו והוכרעו בפסק הדין. פסק הדין לא הכריע בשאלה האם המשיבה כרתה בפועל את החול מחלקתו של המבקש, או שמא הכריה נוצרה עקב התמוטטות דפנות המחצבה (כנטען ע"י הנתבעים בהליך), שכן הכריע, כי כך או כך אחראית המשיבה למצב שנוצר.

     

  3. במסגרת פסק הדין נקבע כי על המשיבה לפצות את המבקש פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לו, ובנוסף לכך נדונו הסעדים אותם ביקש המבקש במסגרת תביעתו, שעניינם שיקום חלקתו.

     

    במסגרת דיון זה, קבע בית המשפט כי "אין ספק כי יש להחזיר את מצב חלקה 14 לקדמותו, והדבר אמור להתבצע בפעולה של שיקום הקרקע" (סעיף 88 לפסק הדין). יחד עם זאת, קבע בית המשפט כי לא ניתן ליתן צו הנוגע לשיקום חלקה 14 במסגרת הליך זה. זאת, בין היתר, בשל העובדה שעבודות השיקום עצמן צריכות להתבצע ע"י הקרן לשיקום מחצבות ("הקרן"), אשר לא היתה צד להליך ולא התבקש כלפיה כל סעד; וכן בשל כך שעפ"י עדותו של הממונה על המכרות העומד בראשות הקרן (ועל אף שהופקדו בידי הקרן ע"י הנתבעים הכספים הדרושים לביצוע עבודות השיקום), לא תתבצענה עבודות שיקום בחלקה 14 בלבד אלא באתר בכללותו, ואילו התובע עתר לסעד רק בעניין חלקה 14, ויתר בעלי החלקות אף לא היו צד להליך.

     

    לאור האמור, ועל יסוד עדותו של הממונה על המכרות בדבר הצעדים הנחוצים לצורך תחילת ביצוע פעולות השיקום ע"י הקרן - שעיקרם בהגשת "פרוגרמה, אשר תקבע את הדרך לשיקום המחפורת ואת ייעודה הסופי", אשר צריכה להיות מאושרת ע"י הרשות המוניציפאלית ועל ידי בעל הקרקע – קבע בית המשפט כי על המשיבה לדאוג לאישור תכנית שיקום כאמור, אשר תוגש לקרן לשיקום מחצבות, לאחר שתאושר ע"י הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>