ת"א 46268-09-13 בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ נ' נ' ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חדרה
46268-09-13
7.12.2014
בפני השופטת:
קרן אניספלד

- נגד -
תובע:
בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ
עו"ד עידן מילר
משיב-נתבע 3: משיבים פורמליים- נתבעים 2-1:
1. עו"ד ג'סאן אגבריה
2. נ' נ'
3. ו' נ'

עו"ד יובל שמיר
עו"ד עמאר עיאשי
החלטה

 

 

התובע עותר להורות על מחיקת כתב-הגנתו של נתבע 3 בשל אי-קיום הליכים מקדמיים; נתבע 3 מתנגד לכך. עיינתי בבקשה, בתשובה ובתגובה שהוגשו בעניין זה.

 

א.ברקע הבקשה

 

1.התובע הגיש נגד הנתבעים תובענה כספית על סך 1,864,457 ₪.

 

2.אין חולק על כך שנתבע 3 (להלן הנתבע), עורך-דין במקצועו, יצג תובע-קטין (להלן הקטין) בהליך קודם, בו התבררה תביעת נזיקין של הקטין (להלן תביעת הקטין). במועדים הרלוונטיים לבירור תביעת הקטין היו נתבעים 2-1 אפוטרופסיו של הקטין. תביעת הקטין נדונה בת"א 1274/98 והסתיימה בפסק-דין בו נפסק לקטין פיצוי בסך של 4,969,840 ₪ (להלן הפיצוי לקטין).

 

3.בהליך דנן נטען נגד הנתבע, בקליפת-אגוז, כי הוא התרשל בכך שאת הפיצוי לקטין מסר לנתבעים 2-1, כל זאת בניגוד לפסק-הדין שניתן בתביעת הקטין ואשר הורה על אופן הפקדתו של הפיצוי לקטין; כפועל יוצא, כך נטען, הפיצוי לקטין ופירותיו שימשו את נתבעים 2-1 למטרות שאינן הטבת נזקיו של הקטין.

 

4.ביום 8.5.2014 ניתן צו כללי לקיום הליכים מקדמיים לרבות הליכי גילוי ועיון במסמכים, הפניית שאלונים ומתן תשובה להם. ביום 28.8.2014 הגיש התובע בקשה למחיקת כתב-הגנתו של הנתבע בשל אי-קיום הצו. בהחלטה מאותו תאריך נקבע שהבקשה תידון בקדם-המשפט.

 

5.בקדם-המשפט שהתקיים ביום 7.9.2014 לא חלק בא-כוח הנתבע על כך שהליכי גילוי ועיון לא הושלמו במועד שקצב לכך בית-המשפט, אף שטען כי הדבר נעשה ערב הדיון. בא-כוח הנתבע אף לא חלק על כך שבמועד הדיון טרם השיב הנתבע לשאלון שהופנה אליו בידי התובע, והצהיר כי תשובת הנתבע לשאלון תינתן תוך עשרה ימים. מנגד הטעים בא-כוחו של התובע כי הליך גילוי ועיון במסמכים טרם הסתיים, באשר הנתבע לא הציג מספר מסמכים שהתבקשו.

 

6.בתום הדיון, ולאחר שמיעת טענות הצדדים, ניתנה החלטה בזו הלשון:

 

לפניי מונחת בקשת התובע למחוק את כתב טענותיו של נתבע 3 בשל אי קיום הליכים מקדמיים על פי החלטת בית משפט שניתנה על כך. הבקשה נסבה על 4 עניינים: תצהיר גילוי מסמכים, גילוי מסמכים ספציפי על פי דרישה שנשלחה במאי 2014, מתן תשובה לשאלון וגילוי מסמכים ספציפיים נוספים שנמנו בבקשה שלפניי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>