חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כחלון ואח' נ' שמואל ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום בת ים
46192-02-22
22.8.2024
בפני השופט:
אודי הקר

- נגד -
תובעים:
1. יעקב ג'קי כחלון
2. מינו כחלון
3. גבריאל גלאם
4. אליה ששון

עו"ד עוז קינן
נתבעים:
1. יניב שי שמואל
2. יניב פיין ג'ולרי בע"מ

עו"ד דוד בסון
פסק דין
 

תביעה לפינוי בית עסק המוחזק בשכירות מוגנת על פי חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר" או "החוק").

הסוגיה המרכזית הדורשת הכרעה בהליך זה היא: האם התקיימו התנאים לפינוי הנתבעים מהנכס על פי סעיף 131(10) לחוק, ובפרט, האם השיפוץ ועבודות הבניה שהתובעים מבצעים בנכס מהווים "שינוי ניכר" במושכר או "תיקון יסודי", המקימים עילת פינוי.

 

רקע ותמצית טענות הצדדים:

  1. התובעים הם הבעלים במשותף של בניין המצוי ברחוב בן יהודה 113, תל אביב, הידוע כחלקה 72 בגוש 6902 (להלן: "הבניין"). התובעים רכשו את הזכויות בבניין ביום 20.8.2007.

  2. הנתבע 1 מחזיק, כדייר מוגן, בחנות תכשיטים המצויה בבניין (להלן: "החנות"). את זכות הדיירות המוגנת ירש הנתבע מהוריו, אשר חתמו על הסכם שכירות מוגנת ביום 11.2.1974, עם בעליו הקודמים של הנכס ועם הדייר היוצא (נספח 3 לתצהיר התובעים, להלן: "הסכם השכירות"). הנתבע מממשיך להפעיל בבניין את חנות התכשיטים והוא חפץ להמשיך בכך.

  3. הנתבעת 2 היא חברה בשליטתו המלאה של הנתבע 1.

  4. במהלך השנים פעלו התובעים לקבלת היתר בניה לביצוע שינויים ותוספות בבניין וביום 5.3.20 ניתן לתובעים היתר הבניה, הכולל עבודות שיפוץ במסגרת תמ"א 38 (נספחים 6 ו- 7 לתצהיר התובעים, להלן: "היתר הבניה"). אציין כי להיתר בניה זה קדמה בקשה להיתר אחר (להלן: "ההיתר הראשון") ובמסגרת ההליכים שהתנהלו אז, בוועדת הערער (בשנת 2011), הסכימו הנתבעים ונציג התובעים, שהנתבעים ימשיכו להפעיל את החנות לאחר השלמת עבודות הבניה (נספח 4 לכתב התביעה). אוסיף כי היתר הבניה הראשון לא יצא אל הפועל בסופו של יום.

  5. לטענת התובעים הם זכאים לפנות את הנתבעים מהבניין מכוח שתי עילות פינוי: האחת – הפרתו של ההסכם על ידי הנתבעים, בכך שהנתבע העביר את זכויותיו בחנות לנתבעת בניגוד להוראות הסכם השכירות. לפיכך טוענים התובעים כי הם זכאים לפנות את הנתבעים ללא כל פיצוי; השנייה – לאור "שינוי הבניין ותיקונו היסודי" הם זכאים לפנות את הנתבעים מהבניין בהתאם להוראת סעיף 131 (10) לחוק הגנת הדייר כנגד העמדת "סידור חלוף" לנתבעים.

  6. לטענת התובעים מגמת הפסיקה מזה שנים רבות היא לפרש בצמצום את הוראות חוק הגנת הדייר, באופן המקטין ככל שניתן את הפגיעה בבעלי הדירות, ויש לבכר את זכותו של בעל הנכס לשנותו על פני זכותו של הדייר המוגן להישאר בנכס.

  7. לטענת התובעים, הם עומדים במלוא הדרישות הקבועות בדין, מכוחן יש לפנות את הנתבעים מהבניין והם אף הסכימו להעמיד לנתבעים "סידור חלוף".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>