ת"א 4589-10-14 דריה נ' "שירביט" חב' לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום קריית גת |
4589-10-14
15.12.2014 |
|
בפני השופט: אבישי זבולון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: פקרמן דריה |
נתבעת: "שירביט" חב' לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
-
זוהי החלטה בבקשת התובעת, למינוי מומחה רפואי, לצורך מתן חוות דעת רפואית בשאלת הנכות הרפואית.
-
התובעת הגישה תביעתה לפיצויים בגין פגיעתה בשתי תאונות דרכים שאירעו לטענתה ביום 1/6/11 (להלן:"התאונה הראשונה") וביום 25/10/12 (להלן: "התאונה השנייה").
-
התובעת ביקשה למנות מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה. לטענתה, היא סובלת עקב התאונה מסימפטומים שונים כאמור במסמכים הרפואיים אשר צורפו לבקשה, אותם אסקור בקצרה:
א. מסמך מיום 24/8/13, מהמרכז לבריאות הנפש גהה – "בני המשפחה מתארים אפיזודה דיכאונית שהחלה לפני שנה וחצי, לאחר תאונת דרכים. טופלה בלוסטרל וקלונקס, בתגובה טובה..." בממצאי הבדיקה צוין, בין היתר: "...פסיכומוטוריקה באי שקט קל סימני פגיעה עצמית ללא סימנים בולטים מודע צלול. התמצאות בזמן חלקית – מתקשה לדעת איזה יום היום...תוכני חשיבה מחשבות שווא של רדיפה.."
ב. מסמך מיום 7/10/13 – סיכום אשפוז – בסעיף החמרה נוכחית צוין "בימים שקדמו לאשפוזה נראתה החרפה פסיכוטית מאנית, מלווה בדלוזיות של גדלות ובזבוזי כספים. ניהלה ריבים קולניים עם אנשים במקום עבודתה...יום טרם אשפוזה הובאה לחדר מיון גהה על ידי בני משפחתה ובמיון מוסדנו הוחלט שאין עילה לאשפוז בכפייה. למחרת ניסתה לצאת מרכב נוסע ואיימה בסכין על אביה. הופנתה לאשפוז בכפייה"
ג. מסמך מיום 8/10/13 – בבדיקה "במצב פסיכוטי חריף, הפרעות גסות באירגון החשיבה. מ"ש לא מאורגנות של גדלות, חסרת תובנה למחלה וצורך בטיפול. טוענת שהיא "פשוט שונה" שרופאים לא מבינים מה קורה איתה והיא לא זקוקה לאשפוז ולא לתרופות. לאור כל מה שצוין מעלה אני מבקשת להוציא עבור הנ"ל הוראת אישפוז כפוי.
ד. סיכום מחלה מבית החולים גהה מיום 27/11/13 – מהלך האשפוז "עם קבלתה לאשפוז נראתה במצב רוח ירוד, אפקט רגזוני המלווה בבכי. בהמשך היתה בסך גירוי תסכול נמוך, מתקשה לעמוד בכללי המחלקה וההסתכלות, דפקה בחוזה ללא הרף על דלת המטפל ובהמשך עם הטיפול חלה הטבה במצבה, היתה שקטה, דואגת לצרכיה..."
4. הנתבעת התנגדה לבקשה. לטענתה, התובעת ביקשה למנות מומחה רק בנוגע לתאונה השנייה ואולם התובעת נפגעה בתאונה השנייה, פגיעות קלות בלבד ומתעודת חדר המיון עולה כי לא אובחנו ממצאים חריגים וזאת לאחר שביצעה בדיקות מקיפות. כן טענה כי התובעת אובחנה כסובלת ממחלת מאניה דפרסיה, שאין בינה לבין התאונה מאומה.
-
לאור האמור ולאחר שעיינתי בבקשה, בתגובת הנתבעת, בכתב התביעה על נספחיו ובמסמכים הרפואיים שצורפו לבקשה, הגעתי למסקנה כי נמצאה ראשית ראיה לקיומה של נכות בתחום הפסיכיאטריה וסבורני כי יש להיעתר לבקשה לקבל חוות דעת לקביעת הנכות הרפואית בתחום זה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|