ת"א 45798-05-17 ג. אשיה,חברה להנדסה ובנין בע"מ נ' טל

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
45798-05-17
6.12.2017
בפני השופט:
מוחמד עלי

- נגד -
תובעת:
1. ג. אשיה
2. חברה להנדסה ובנין בע"מ

נתבעת:
איה טל
החלטה

על הפרק בקשת התובעת לעיון במסמכים, לגילוי מסמכים ספציפיים ולמתן תשובות טובות יותר לשאלון שנשלח לנתבעת.

הרקע לבקשה, תביעה שהגישה התובעת, חברה קבלנית שעוסקת בביצוע עבודות בנייה, נגד הנתבעת. על פי הנטען, במהלך שנת 2013 מסרה התובעת לנתבעת הצעת מחיר לביצוע עבודות בנייה בבית הנתבעת (שכולל גם סטודיו לפילאטיס) ובמהלך שנת 2015 החלה התובעת לבצע עבודות בנייה, שנטען, כי חרגו מהצעת המחיר שניתנה ב-2013. לטענת התובעת, היא ביצעה את העבודות המוסכמות עם הנתבעת, אך זו האחרונה לא פרעה את מלוא התמורה בגין ביצוע העבודות. הנתבעת הכחישה את הנטען בכתב התביעה. היא חלקה על היקף העבודות, על הסכום הנטען וטענה כי העבודות בוצעו בחסר ונתגלו בהם ליקויים וחסרים, והיא אף נשאה בעלויות השלמתן ותיקונ הליקויים בהן.

בהחלטתי מיום 17.7.2017 ניתנו הוראות לצדדים להשלים הליכים מקדמיים ובכלל זה ניתן צו הדדי לגילוי ועיון במסמכים וכן צו למתן תשובות לשאלון. הצדדים שלחו זו לזו רשימות גילוי מסמכים; הנתבעת מסרה תשובות לשאלון, אך לטענת התובעת, הנתבעת לא אפשרה לה לעיין במסמכים הכלולים בגילוי המסמכים, סירבה למסור לה מסמכים ספציפיים ולא השיבה כדבעי על השאלון.

הנתבעת הגישה תשובה לבקשה והתובעת מסרה תגובה. הצדדים ציינו כי נעשה ניסיון שלא צלח לסיים את ההליכים "בפשרה דיונית". משכך, אין מנוס אלא להידרש לבקשה.

ראשית, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת שיש לדחות את הבקשה בשל הגשתה באיחור. מבלי להיכנס לשאלה אם על הבקשה חלה תקנה 120 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: התקנות) או תקנות 110 ו- 117 לתקנות, אינני מוצא טעם שלא לברר את הבקשה לגופה, מה גם שהדבר היה יכול להיעשות ממילא בקדם המשפט הקבוע.

אשר לעיון במסמכים שגולו במסגרת גילוי המסמכים, הנתבעת ציינה בתגובתה, כי היא תמציא לתובעת העתק מהמסמכים הנזכרים בגילוי המסמכים. על כן, הנתבעת תמציא לתובעת את המסמכים שגולו ברשימת גילוי המסמכים.

 

דרישת התובעת לגילוי מסמכים ספציפיים

אציין באופן כללי, כי העקרונות המנחים בסוגיית גילוי המסכמים הן: רלוונטיות המסמכים למחלוקת בין הצדדים – והרלוונטיות נלמדת מן הנטען בכתבי הטענות; הגינות וחוסר הכבדה על הצד שכנגד; ויעילות הדיון – מצד אחד הצורך לקדם את ההליכים אך מנגד מניעת הכבדה שתעכב את בירור התובענה. בנוסף לכך, יש להתחשב באינטרסים אחרים של הצדדים למשפט וכן של צדדים שלישיים שונים שגילוי המסמכים יכול לפגוע בהם (ראו: אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 240 ואילך (מהדורה 12, 2015) (להלן: גורן). עוד יצוין כי הגישה שיש לנהוג לפיה בבוא בית המשפט להידרש לבקשה לגילוי ועיון במסמכים היא גישה של שקיפות וגילוי מרבי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>