ת"א 45758-09-14 י. אדן בנייה בע"מ ואח' נ' קבוצת מאייר ונכסים בע"מ ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי |
45758-09-14
18.1.2017 |
|
בפני השופטת: ד"ר איריס רבינוביץ ברון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. קבוצת מאייר ונכסים בע"מ 2. מאיר לוי 3. ארז מנחם אלט עו"ד שי צוקרמן |
משיבים: 1. ירון אדן 2. י. אדן בנייה בע"מ עו"ד דוד הרשקוביץ |
| החלטה | |
-
עיינתי בבקשה השניה למחיקת כתב התביעה, בתגובה המתנגדת לה ובתשובה לתגובה.
בדיונים מהימים 24.11.16 ו-27.11.16 ניתנו לצדדים צווים ביחס לגילוי מסמכים (להלן: "הצווים").
-
המבקשים טוענים כי המשיבים לא העבירו לידיהם את כל המסמכים המבוקשים על ידם ואף אלה שהועברו, הועברו באיחור ביחס למועד שנקבע בצווים.
ביחס למועד שבו הועברו המסמכים, טוענים המשיבים כי היה עליהם להמציא את המסמכים עד ליום 7.12.16 וכך עשו. עוד טוענים המשיבים כי כיוון שלא עלה בידם לאתר את כל המסמכים במועד, השלימו את המצאת המסמכים בימים 19.12.16 ו-5.1.17. ואכן, הודעות בדבר השלמת גילוי המסמכים הוגשו במועדים אלו לבית המשפט.
-
בסעיף 10 לבקשה, המבקשים טוענים שלא הועברה לידיהם רשימת אסמכתאות בהתאם לצווים. בתגובה לבקשה, הפנו המשיבים את המבקשים לתצהירי הגילוי השונים ובעיקר לנספח 15 לתצהיר הגילוי מיום 19.9.16. אך, איני סבורה שיש בכך כדי לענות בצורה מלאה על הצווים, אשר קבעו כי על המשיבים למסור רשימת אסמכתאות או הפניה לתשובה לגילוי המסמכים שבמסגרתה ניתנו האסמכתאות.
-
בסעיף 11 לבקשה, טוענים המבקשים כי המשיבים לא המציאו לידיהם את אישורו של רו"ח שמע ביחס למבוקש בסעיף 2.5 לדרישת הגילוי. המשיבים טוענים שבמסגרת גילוי המסמכים מיום 7.12.16 העבירו לידי המבקשים את המסמכים המבוקשים בסעיף 2.5 לדרישת הגילוי עצמם, חלף המצאת אישור רו"ח שמע.
בסעיף 2.5 לדרישת הגילוי התבקשה המצאתם של "דוחות מס אישיים של התובע בהיותו עוסק מורשה לשנים 2011-2014". בדיון מיום 24.11.16 הצדדים הגיעו להסכמה לפיה "מוסכם שרו"ח של התובעים ייתן התייחסות לנושא של דוחות אישיים" (בפרוט' הדיון, עמ' 30 ש' 2). בהתאם לכך, ניתנה החלטה לפיה "יוגש אישור של רו"ח של התובעים בעניין".
מעיון בגילוי המסמכים מיום 7.12.16 עולה שאכן הומצאו לידי המבקשים דוחות המס עצמם ולפיכך, אני מוצאת כי הדרישה להמצאת אישור רו"ח של המשיבים התייתרה.
-
בסעיף 14 לבקשה, טענו המבקשים כי לא הומצא לידיהם אישור של רו"ח שמע ביחס למאזני הבוחן לשנים 2014-2013.
בתגובה נטען כי כבר במכתבו של רו"ח שמע מיום 9.11.16 צוין כי נתוני הנהלת החשבונות הכוללים את מאזני הבוחן הועברו לידי המומחה מטעם בית המשפט.
בתצהיר גילוי המסמכים מיום 7.12.16 הצהיר מר אדן מטעם המשיבים כי רו"ח שמע הפנה אותו למכתבו מיום 9.11.16, במסגרתו מציין רו"ח שמע כי הנתונים הועברו לידי המומחה מטעם בית המשפט. עוד הצהיר מר אדן כי רו"ח שמע סירב להעביר את הנתונים פעם נוספת בשל החובות שנותרו לחברה כלפיו, וכי המבקשים מוזמנים לאסוף את החומר מהמומחה.
במסגרת המכתב של רו"ח שמע מיום 9.11.16, ציין רו"ח כי לא נערכו דוחות כספיים מבוקרים לשנים 2013-2014.
המבקשים טוענים בתשובה לתגובה, כי האישור שנמסר אינו מעיד כי המסמכים לא נערכו.
בהתאם לצווים, היה על המשיבים להעביר לידי המבקשים אישור משלים של רו"ח שמע. לנוכח המפורט בתצהיר גילוי המסמכים מיום 7.12.16, לפיו המשיבים פנו לרו"ח שמע והוא הפנה אותם בשנית למכתבו מיום 9.11.16, אני סבורה כי המשיבים פעלו בהתאם לצווים בעניין זה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|