ת"א 45615-05-11 ק. נ' ברכה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
45615-05-11
16.3.2016
בפני השופט:
עזריה אלקלעי

- נגד -
תובע:
ר.ק.
עו"ד ציפי חן אלישי
נתבעים:
1. דורון ברכה
2. יצחק ברכה
3. ברכה תקווה

עו"ד רונן מטלון
פסק דין
 

 

  1. לפניי תביעה שהגיש התובע נגד הנתבעים על סך של 469,035₪, להחזר כספים שמסר לנתבע 1 לצורך השקעתם, בטענה כי רומה על ידי הנתבעים.

  2. לאחר הגשת התביעה, נפטרו הנתבעים 2 ו-3, ולפיכך התביעה התבררה רק נגד הנתבע 1 (להלן: "הנתבע").

     

    טענות התובע

  3. התובע הינו קשיש שבמועד הגשת התביעה היה בן 77, אשר קיבל סכומי כסף בירושה ונוצל על ידי הנתבע תוך עושק ומרמה.

  4. הנתבע הציג את עצמו בפני התובע כבעל אסטרטגיה עסקית בשוק המט"ח וכמומחה בהשקעת כספים. הוא הבטיח לתובע כי כספו יניב פרי ואף יוכפל.

  5. ביום 18/05/07 התקשר הנתבע עם התובע בהסכם לניהול תיקים, שבו נקבע כי סכום ההשקעה ההתחלתי יעמוד על 100,000₪ וכי תיק ההשקעות יישא תשואה חודשית ממוצעת של 2%-3% על ידי ביצוע מסחר במט"ח בהסתמך על אסטרטגיית השקעות בלעדית של הנתבע. בהסכם בין הצדדים נקבע כי התובע רשאי למשוך את כספו אחת לחודש.

  6. ביום 21/05/07 מסר התובע המחאה על סך 200,000₪ לפקודת הנתבע 2, וזאת לבקשת הנתבע.

  7. ביום 04/05/09 הוחזרה לתובע קרן ההשקעה והוא קיבל המחאה על סך 236,260₪ המשוך מחשבונה של חברת "דלוון אנטרפרייז בע"מ" (להלן: "דלוון"). על ההמחאה נרשם כי ניתנה לפקודת חברת "אינטרספט פילוח שווקים בע"מ" (להלן: "אינטרספט") ואשר הוסבה על ידה. בדיקה ברשם החברות הראתה כי בעלי מניותיה של חברת "אינטרספט" הינם הנתבעים 1 ו-2.

  8. לאור המצג שהוצג על ידי הנתבעים, הם רכשו את אמונו של התובע שהאמין כי יקבל גם בעתיד תשואות בשיעורים הנקובים בהסכם ההשקעות. כך, ביום 25/05/09 משך התובע המחאה נוספת על סך 850,000₪ לפקודת "ISIG LTD" על פי דרישת הנתבע, שהנפיק לתובע קבלה בתמורה להמחאה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>